Advertentie
Advertentie

Wall Street had Pfizer liever wat kleiner gezien

Sterke resultaten jagen Home Depot naar een record ©AFP

De Dow Jones keek maandag tegen verlies aan. Pfizer kon de grootste fusie van het jaar niet in winst vertalen, integendeel.

De Dow Jones  sloot 0,2 procent lager op 17.793 punten. Pfizer  zakte 2,6 procent naar 31,33 dollar. Dat heeft an sich niet zo heel veel te maken met de officiële aankondiging van de monsterfusie met Botox-fabrikant Allergan, die al een hele tijd in de steigers stond.

Wat beleggers in het verkeerde keelgat schoot, is dat Pfizer-CEO Ian Read bijna terloops de fusie aangrijpt om een beslissing over een opsplitsing van de farmagigant uit te stellen. Tot nog toe heette het dat Pfizer in 2016 zou overwegen de tak innovatieve geneesmiddelen af te splitsen van de ‘gevestigde’ middelen, waarvan het patent verstreken is. Nu zal alle aandacht gaan naar de integratie van Allergan en zal een beslissing er niet voor 2018 komen.

Een opvallende stijger in de Dow Jones was Home Depot , met een winst van 1,8 procent tot een recordkoers van 132,50 dollar.  ‘s Werelds  grootste doe-het-zelfketen geniet nog na van erg sterke kwartaalresultaten die hij vorige week vrijgaf. Home Depot boekte op de Amerikaanse thuismarkt een omzetgroei van 7,3 procent, vooral dankzij de stevig aantrekkende huizenmarkt. Doe-het-zelvers zijn wel atypische retailers, die hun beste periode in het voorjaar boeken.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud