Wall Street houdt stand op woelige beursdag

©REUTERS

De Amerikaanse beurzen ontsnapten aan de verkoopgolf die woensdag over Azië en Europa rolde, maar veel animo was er niet. Oliewaarden stonden onder druk, technologiebedrijven herstelden licht.

Twijfel over de belastinghervorming en de mogelijke effecten deed Wall Street dinsdag in het rood belanden. Die voorzichtige houding bepaalde ook woensdag de handel. De jobcijfers van het sociaal secretariaat ADP waren in lijn met de verwachtingen en hadden dus weinig of geen impact. In november creëerde de privésector in de VS 190.000 nieuwe banen, iets meer dan de 185.000 waar economen gemiddeld van uitgingen.

De indexen schommelden tussen kleine winsten en lichte verliezen. De Dow Jones sloot 0,16 procent lager op 24.141 punten. De S&P500 trappelde ter plaatse(- 0,01 procent) en de Nasdaq Composite 0,21 procent hoger.

Technologiewaarden, die na een fantastisch jaar de laatste weken last hebben van winstnemingen, werden weer opgepikt. Twitter steeg 0,32 procent, Facebook 3,2 procent en Alphabet 1,5 procent. Beleggers proberen in te schatten hoe de belastinghervorming zal uitdraaien voor technologiebedrijven. Omdat de versies van het belastingplan van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat nog op elkaar moeten worden afgestemd, heerst er echter onzekerheid. ‘Beleggers zijn nog altijd positief over technologie. Het draait nu echter rond waardering en de rotatie op het einde van het jaar’, zei een analist van Janlyn Capital aan Reuters.

De olieprijs viel  bijna 2,6 procent terug in New York tot minder dan 61,20 dollar, het laagste niveau in twee weken. De Amerikaanse voorraden van geraffineerde producten bleken onverwacht gestegen. Dat kan er op wijzen dat de vraag slabakt. Marathon Oil , een olie- en gasmaatschappij uit Houston, verloor 0,4 procent en Transocean , een belangrijke dienstenleverancier aan de offshore sector, gaf 5,2 procent prijs.

Home Depot lanceert in het komende boekjaar, dat in februari van start gaat, een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 15 miljard dollar. Dat raakte bekend op de investor day van de doe-het-zelfketen. Home Depot profiteert al enkele jaren van de herstellende Amerikaanse huizenmarkt. De schade die de orkanen Irma en Harvey in augustus en september aanrichtten, zorgde voor een extra boost. Inspelend op de sterke vraag zal de specialist in ‘home improvement’ investeren in winkels, personeel en klantenbelevering om zo over drie jaar de omzet tot 120 miljard dollar op te krikken. Het aandeel Home Depot, dat dit jaar al zowat een derde is gestegen, verloor 1,1 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content