Advertentie
nieuwsanalyse

Wat moet u nu weten over de beursgang van Biocartis

Rudi Pauwels, oprichter en CEO van Biocartis. ©REUTERS

Het biotechbedrijf Biocartis trekt begin mei naar de beurs aan 10 tot 11,5 euro per aandeel. Wat moet u als belegger weten voor de groep op de Brusselse beurs noteert?

1. Wat doet Biocartis?

©REUTERS

Biocartis ontwikkelt laboratoria in zakformaat waardoor het voor artsen mogelijk wordt om zelf in een mum van tijd een diagnose te stellen. In klassieke laboratoria duurt het vaak dagen voor zo’n diagnose kan worden gesteld, met het Idylla-minilab van Biocartis kan dat soms op een anderhalf uur.  Hoe werkt dat concreet? Idylla – het zaklaboratorium ziet eruit als een grote dvd-speler die aangestuurd wordt door een tablet – analyseert stalen van bloed, urine of sommige ander weefsels. Die stalen worden in een ‘cartouche’ gebracht die daarop wordt ingevoerd in de machine. Daarna kan de arts de resultaten aflezen op het scherm. 

2. Waarom trekt het naar de beurs?

Biocartis wil met deze operatie 87 tot 115 miljoen euro ophalen. Dat geld wil het bedrijf aanwenden om de Idylla-laboratoria verder te ontwikkelen en te commercialiseren. Hoewel Biocartis al in 2007 werd opgericht, verkoopt het Mechelse bedrijf zijn Idylla-labs pas sinds de herfst van vorig jaar. Sindsdien werden er al 98 minilabs verkocht en staan er 130 op het orderboekje voor de komende drie jaar. In België werden de Idylla’s onder andere aangekocht door de universitaire ziekenhuizen van Antwerpen en Brussel. 

Hilde Windels, de financieel directeur van Biocartis. ©Dries Luyten

Voorlopig kunnen artsen via de Biocartis-labs wel enkel tests uitvoeren om huidkanker op te sporen en om meer gerichte behandelingstherapieën op te starten. ‘Maar het is net de bedoeling om dat gamma uit te breiden’, zegt financieel directeur Hilde Windels.

‘We plannen zo’n vier à vijf nieuwe tests per jaar op de markt te brengen.’De focus ligt daarbij op tests om kanker en infectieziekten op te sporen. Voor 2015 werkt de groep bijvoorbeeld aan nieuwe onderzoeken naar darmkanker, maar ook naar ebola. Op termijn moeten daar ook tests voor longkanker, griep of sepsis (bloedvergiftiging) bijkomen.

3. Hoe groot is de markt waar Biocartis zich op richt?

Dat Biocartis zich op die aandoeningen focust is niet toevallig. ‘De markt waarin we actief zijn, moleculaire diagnostiek, heeft een omvang van ongeveer 5 miljard dollar’, legt Windels uit. ‘Kanker en infectieziekten zijn de snelst groeiende deelgebieden en zijn goed voor ongeveer de helft van deze markt.’Biocartis wil niet alleen nieuwe tests ontwikkelen, het wil die ook zo snel mogelijk verkocht krijgen.

‘Vanaf dag 1 willen we ons netwerk zo breed mogelijk uitrollen. Dat gebeurt buiten Europa vaak via andere distributeurs. Maar in de VS, China en Japan, waar de regelgeving strenger is, willen we dat doen door samen te werken met lokale partners. De onderhandelingen daarover worden wellicht in de loop van volgend jaar afgerond.’

4. Hoe staat Biocartis er vandaag financieel voor?

  • Omzet: 8,5 miljoen euro
  • Bedrijfsverlies: 29,2 miljoen euro
  • Nettoverlies: 9,7 miljoen euro
  • Eigen vermogen: 20,3 miljoen euro
  • Schuld: 32,7 miljoen euro

Zoals veel biotechbedrijven die nog volop nieuwe producten aan het ontwikkelen zijn, is Biocartis nog niet winstgevend. Een dividend zit er dus nog niet meteen in voor beleggers. Volgens het prospectus dat de groep woensdagochtend online plaatste, leed Biocartis vorig jaar een bedrijfsverlies van 29,17 miljoen euro.

Netto ging de groep voor 9,7 miljoen euro in het rood. Een pak beter dan het verlies van ruim 35 miljoen euro uit 2013. Maar dat heeft vooral te maken met het feit dat Biocartis in de herfst van vorig jaar haar voormalige Evalution-divisie afsplitste om zich volledig te concentreren op de verdere ontwikkeling van de Idylla-labs. De omzet kwam vorig jaar uit op 8,5 miljoen euro. Als de verkoop van de zaklaboratoria op kruissnelheid komt dat cijfer snel oplopen.

5. Wat vinden professionals van het aanbod?

Geïnteresseerde beleggers kunnen sinds woensdag intekenen op de beursgang aan een prijs van 10 tot 11,5 euro per aandeel. De intekenperiode loopt tot 29 april, op 30 april wordt de definitieve prijs vastgelegd waaraan Biocartis zal debuteren op Euronext Brussel. ‘Bedoeling is dat dat debuut op 4 mei plaatsvindt’, zegt financieel directeur Hilde Windels.

Maar is het aanbod van Biocartis ook interessant voor kleine beleggers? Voorlopig houden analisten zich nog wat op de vlakte. De beurshuizen Kempen, KBC Securities en Petercam zijn betrokken bij de operatie en veel andere analisten wachten latere meetings met het management af om hun mening te geven.

Rudi Pauwels, de CEO van Biocartis. ©Dries Luyten

Een beheerder van een biotechfonds die liever anoniem wil blijven, heeft het over een ‘interessante beursgang’. ‘Met biotech-veteraan Rudi Pauwels (de man stond aan de wieg van onder andere Galapagos, nvdr.) heeft Biocartis alvast een geloofwaardige CEO. En de technologie is ook van een goede kwaliteit. De Amerikaanse farmareus Abbott heeft bijvoorbeeld ook minilaboratoria. Maar daarop tests uitvoeren duurt al snel een uur of zes, terwijl dat bij Biocartis veel minder is. En zeker als het gaat om levensbedreigende infectieziekten is tijd van belang.'

De technologie is dus degelijk, maar dat wil nog niet zeggen dat zich dat automatisch in commercieel succes zal vertalen. De commerciële uitbouw van de Idylla-labs wordt inderdaad de grootste uitdaging voor Biocartis, waarschuwt de fondsbeheerder. Het bedrijf zal tijd nodig hebben om zijn verkoopcijfers op te krikken.

De instellingen die Biocartis viseert beschikken immers vaak al over grote laboratoria. Ze zullen wellicht twee keer nadenken om meteen zo’n zaklabo erbij te kopen. Bovendien staat ook de concurrentie niet stil. Zo’n bedrijf als Abbott doet er natuurlijk ook alles aan om de tijd van zijn labotests omlaag te halen. 'Gezien de bescheiden omvang van de operatie denk ik wel dat er niet heel veel verkeerd kan lopen bij de beursgang. Maar als de koers explodeert op de eerste beursdag zou ik toch beginnen opletten. Gezien de uitdagingen waar Biocartis voor staat denk ik dat het bedrijf pas tegen 2018 op kruissnelheid zal zitten. Beleggers moeten dus zeker nog wat geduld aan de dag leggen.’

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud