Winkelhuurders Retail Estates betalen weer als voorheen

Een archiefbeeld van enkele winkelpanden aan de stadsrand die Retail Estates verhuurt. ©Benjamin Brolet

De huurinkomsten van Retail Estates, een specialist in winkelvastgoed aan de stadsrand, liggen weer op het niveau van voor de coronacrisis. Vanzelfsprekend met uitzondering van Brantano.

Bij het begin van het nieuwe kwartaal stuurt Retail Estates opnieuw een Covid-19-update uit. Daarin staat dat de handel in de 'perifere' winkelpanden zich heeft hersteld en dat de huurinkomsten in het derde kwartaal weer op het niveau van voor de coronacrisis liggen. Het bedrijf kon 98 procent van de gefactureerde huren innen, Brantano buiten beschouwing gelaten.

Het functioneel shoppen in de periferie heeft zich dus versneld hersteld. ‘De vlotte toegang met de wagen en de ruime beschikbaarheid van parkings bij grootschalige winkels laten toe efficiënt shoppen te combineren met een voorzichtige omgang met andere bezoekers’, legt Retail Estates uit.

De waarde van het winkelvastgoed is ook licht gestegen. Eind september was de waarde 0,37 procent hoger dan eind juni.

Alphen aan den Rijn

Retail Estates geeft ook nog een nieuwtje mee: het winkelpark in Alphen aan den Rijn (Nederland) is verkocht aan een institutionele belegger die vertrouwd is met perifeer winkelvastgoed. De verkoopprijs voor het 14 winkelpanden tellende park bedraagt 15,6 miljoen euro. Retail Estates boekt op de verkoop een meerwaarde van 0,87 miljoen euro.

Brantano

Het bedrijf geeft ook uitleg over wat met de voormalige Brantano-winkels gebeurt. De FNG-groep, die op 3 augustus failliet werd verklaard, was met de keten Brantano huurder van 26 winkels bij Retail Estates. Samen waren die goed voor een huurincasso van 3,2 miljoen euro.

18
brantano-winkels
Retail Estates meldt dat het al nieuwe huurders heeft gevonden voor 18 van de 26 Brantano-winkels die het verhuurde aan het failliet verklaarde FNG.

‘Op vandaag werden 18 handelsfondsen overgedragen : 7 aan de groep Deichmann (Van Haren) en 11 aan verschillende spelers in het fashionsegment. Deze 18 handelsfondsen vertegenwoordigen een totaal huurincasso van 2,32 miljoen euro’, aldus het persbericht. De overdracht van de huurovereenkomsten gaat in op 1 oktober aan grotendeels dezelfde voorwaarden als voorheen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud