Advertentie

Aandeel Zooplus schittert dankzij biedoorlog

©Shutterstock

Het Zweedse investeringsfonds EQT zet de cash van de Brusselse beursgang van Azelis aan het werk met een verhoogd miljardenbod op online diervoederwinkel Zooplus.

Mocht u nog een 'Exhibit A' zoeken van de opwaartse prijsspiraal die van cash bulkende private-equityreuzen ontketenen, is er Zooplus . De Duitse onlinewinkel voor dierenspullen kreeg afgelopen weekend een bod van 470 euro per aandeel in cash in de bus van EQT. De Zweedse private-equitygroep van oprichter Conni Jonsson cashte eerder deze maand stevig bij de succesvolle Brusselse beursgang van de chemieverdeler Azelis.

EQT waardeert het 22 jaar jonge Zooplus op 3,36 miljard euro. Dat is ruim vijf keer de 600 miljoen euro die beleggers het bedrijf begin dit jaar waard achtten. Over het boekjaar 2020 boekte Zooplus 19 miljoen euro nettowinst op 1,8 miljard omzet.

Een andere private-equityreus, het Amerikaanse Hellman & Friedman, bond in augustus de kat de bel aan met een bod van 390 euro per aandeel. Even later meldde Zooplus dat ook EQT en de eveneens Amerikaanse reus KKR interesse hadden, waarop H&F zijn bod deze maand optrok tot 460 euro. KKR haakte af, maar EQT overtroeft nu dus H&F.

In een reactie stijgt het aandeel Zooplus met 4,4 procent tot 486 euro, of boven het verhoogde bod van EQT. Met andere woorden, de markt gelooft dat het laatste woord nog niet gezegd is. Dat denken ook analisten. 'Het is niet uitgesloten dat Hellman & Friedman boven het bod van EQT gaat. Als we de waardering van Zooplus vergelijken met die van de Amerikaanse sectorgenoot Chewy, dan kan er nog wat bij', zegt Gregory Lafitte van Tradition Securities aan Bloomberg. 'We sluiten ook een tegenbod niet uit, noch van een financiële groep noch van een sectorgenoot', zegt Henrik Paganetty, analist van het beurshuis Jefferies.

Opsteker

De biedoorlog is een opsteker voor de discrete Luxemburgse holding Luxempart, die al jaren aandeelhouder is van Zooplus. Luxempart nam in 2016 voor het eerst een belang in de groep. Op 19 augustus verklaarde Luxempart zich al akkoord met het initiële bod van H&F van 390 euro per aandeel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud