Bel20 heeft maandagse verkoopgolf verteerd

©BELGA

Met dank aan buitenlandse tenoren als Novartis en ASML kleurde de Bel20 op de nationale feestdag groen.

Herinnert u zich die stevige verkoopgolf op maandag? Nee? Eerlijk: wij ook niet. Daarom: even een reminder

De deltavariant is niet weg, maar beleggers tobben in dit onverwoestbaar beursklimaat gewoon zelden veel langer dan één dag. Dit mede dankzij een batterij geruststellende updates van buitenlandse tenoren, zoals deze ochtend van de Zwitserse farmareus Novartis en de Nederlandse chipmachinegigant ASML. Die laatste update doet trouwens ook het beste vermoeden voor de chipontwikkelaar Melexis , die 3,3 procent verstevigde naar 85,10 euro.

11
Op komst: cijferstorm
Volgende week geven elf Bel20'ers, ruim de helft van de aandelenkorf dus, inzage in de cijfers over het eerste halfjaar.

Melexis is een van de vele Belgische bedrijven die volgende week beleggers inzage in de resultaten gunt. Behalve Melexis komen ook AB InBev, Aperam, Argenx, Cofinimmo, Elia, Proximus, Solvay, Telenet, UCB en Umicore met het halfjaarrapport. Iets meer dan de helft van de Bel20'ers dus. 

Nu: even stilte voor de cijferstorm, met dank aan de nationale feestdag. De Bel20 sloot 2 procent hoger op 4.20à punten. En dus is de appelflauwte bij de start van de week ruim verteerd: de beursbarometer ging op 4.156 punten het weekend in en noteerde maandag in de late namiddag met 4.060 punten bijna 100 punten lager. 

Twee dagen later noteren we dus 140 punten of ruim 3 procent boven het dieptepunt van maandag. Wie in de Nieuwstraat lang wacht om toe te slaan geniet van de strafste solden. Wie in het Beurspaleis even wacht, moet vaststellen dat de solden voorbij zijn.

Niet (meer) in de Bel20, maar ook druk bezig de maandagse tik door een teleurstellende update te verteren: Barco . Beleggers lijken met enige vertraging oor te hebben voor de sussende woorden van de (verplicht) afscheidnemende CEO Jan De Witte van de beeldvormingsgroep. Het aandeel trok een spurtje van 4,3 procent naar 20,98 euro.

Barco noteert zo 13 procent boven het dieptepunt van maandag kort na de openingsbel. U ziet: wie tijdens de zomer even indommelt, heeft de beste koopkansen gemist.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud