Bitcoin duikt vijfde lager

De bitcoin staat na de piek van vrijdag bijna een lager. ©REUTERS

De populaire cryptomunt staat een vijfde onder de piek van vrijdag. Een tijdelijke terugval of de start van grotere correctie?

De bitcoin is na de piek op vrijdag van bijna 42.000 dollar met bijna een vijfde gedaald tot 33.500 dollar. De cryptomunt was de voorbije weken en maanden aan een duidelijke opmars bezig.

In ons land vinden almaar meer mensen de weg naar de bitcoin via trackers die verhandeld worden via Belgische brokers.

Beursrally: 'Hype bitcoin niet op top'

Volgens kenners is de daling van afgelopen twee dagen - de grootste sinds mei vorig jaar - te wijten aan de stijging van de dollar, die andere beleggingen minder aantrekkelijk maakt. Om dezelfde reden daalt maandag ook de goudprijs, tot het laagste peil sinds begin december.

Ook rivaliserende cryptomunten laten pluimen. De ethereum duikt eveneens 20 procent lager tot 1.007 dollar, het laagste punt in een week.

Kleine terugval of begin van grote correctie?

De bitcoin verviervoudigde in 2020. Vorige week won de munt nog aan momentum dankzij JPMorgan Chase dat een verdere stijging verwacht tot liefst 146.000 dollar, 'in de niet zo verre toekomst'.

Het invloedrijke beurshuis oordeelt dat beleggers die nu in goudtrackers beleggen in de toekomst bitcoingerelateerde trackers zullen kiezen. Goud geldt als klassieke indekking tegen een zwakke dollar of een hogere inflatie.

Afgelopen jaar hebben steeds meer institutionele beleggers en bekende investeerders zoals Paul Tudor Jones en Stan Druckenmiller de weg naar de bitcoin gevonden. Specialist in betaaldiensten Paypal omarmde in oktober de bitcoin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud