Bitcoin niet meer belangrijkste cryptomunt

De bitcoin is niet langer de belangrijkste cryptomunt. ©ANP XTRA

De digitale munt is qua verhandeld volume ingehaald door een concurrent.

Als je een willekeurige belegger vraagt welke cryptomunt het belangrijkst is, krijg je waarschijnlijk 'de bitcoin' als antwoord. Maar cijfers over het handelsvolume laten een ander beeld zien.

Volgens de gegevens van CoinMarketCap.com zou de tether de meest verhandelde munt zijn. Volgens het digimuntplatform was het dagelijkse handelsvolume van de tether in augustus 21 miljard dollar (19,2 miljard euro). Dat is 18 procent hoger dan dat van de bitcoin. 

Tether is een zogenaamde 'stable coin', de waarde ervan is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het gelijknamige bedrijf achter de cryptomunt zegt voor iedere tether 1 dollar aan te houden. Het probleem is echter dat gebruikers de munt bij de onderneming niet kunnen ruilen tegen een Amerikaanse dollar. Daardoor is de marktwaarde van een tether niet gelijk aan 1 maar aan 0,9 dollar. Desondanks is de prijsevolutie van de munt een stuk minder volatiel dan die van de bitcoin.

De bitcoin heeft nog wel de grootste marktkapitalisatie en is goed voor ongeveer 70 procent van de marktwaarde van alle digitale activa. De munt daalt woensdag met 1,7 procent tot 8.235,27 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect