Bitcoin op recordhoogte

©REUTERS

Beleggers die vorige week dachten dat het wel gedaan zou zijn met de bitcoin toen de digitale munt fors corrigeerde, komen nu bedrogen uit. De digimunt gaat maandag fors hoger en stoomt door tot een recordhoogte die vlak bij de magische grens van 20.000 dollar ligt.

Donderdag ging de munt na een forse rally van 36 procent in een maand tijd meer dan 10 procent lager zonder enig specifiek nieuws. Daardoor dachten veel beleggers dat de bitcoinzeepbel ineen was geklapt, net als na de forse rally van eind 2017.

Stimulus

Analisten denken dat beleggers bitcoins kopen om de waarde van hun vermogen te beschermen tegen geldontwaarding nu centrale banken en overheden wereldwijd hun economieën massaal stimuleren om de economische impact van corona tegen te gaan. Het aanbod van bitcoins is beperkt, terwijl overheden en centralen banken gezamenlijk het vermogen hebben om nieuw geld te scheppen.

Daarnaast zouden beleggers vinden dat de beurzen teveel zijn gestegen ten opzichte van de economische activiteit, waardoor het risico op koersdalingen groter wordt. Als alternatief zouden beleggers daarom bitcoins kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud