live chat

Herlees de CEO Talks met Jan Suykens (AvH)

Jan Suykens, de CEO van Ackermans & van Haaren (links), en financieel directeur Tom Bamelis. ©BELGA

Jan Suykens, de CEO van Ackermans & van Haaren, lichtte de strategie en perspectieven toe van zijn bedrijf tijdens de 15de aflevering van CEO Talks. Later vandaag krijgt u een samenvattend artikel met extra informatie. U kunt de chat nu al lezen en ons videogesprek bekijken.

Sinds 2016 is Jan Suykens CEO van de Antwerpse investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren  . Suykens was jarenlang de trouwe luitenant van Luc Bertrand, die hij opvolgde toen Bertrand na 26 jaar CEO-schap voorzitter werd.

De twee grootste divisies van Ackermans zijn de bouw-en baggeractiviteiten onder CFE/DEME en de bankactiviteiten met Delen en Bank J. Van Breda. Beide droegen in 2018 bij tot circa 38 procent van de winst. De voorbije jaren is vastgoed steeds belangrijker geworden (20,8% winstbijdrage in 2018), met onder meer de ontwikkeling op Tour & Taxis als belangrijke winstmotor. Voorts is Ackermans de referentieaandeelhouder van Sipef en investeert het onder meer in Turbo's Hoet (vrachtwagendistributeur) en Mediahuis.

Jan Suykens (Ackermans & van Haaren) | CEO Talk

Aandeleninkoop

Bij de halfjaarresultaten eind augustus liet Suykens weten de inkoop van eigen aandelen te overwegen. 'De sterkte van onze groep wordt op geen enkele manier gereflecteerd in de koers', zei Suykens.

Suykens werd in 1991 financieel directeur bij Ackermans. Daarvoor was hij zakenbankier voor de Generale Bank, en bracht hij bedrijven als Ter Beke, Barco, Delen en Creyf's naar de beurs.

Lees de chat in de onderstaande box. Ziet u de box niet op uw toestel, klik dan hier

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud