Cofinimmo strikt EU-rivaal als huurder

Het Quartz-kantoor in hartje Brussel (simulatie) ©Cofinimmo

De Europese Vrijhandelassociatie strijkt vanaf 2020 voor 15 jaar neer in het gerenoveerde kantoor aan de Brusselse Kunstlaan.

Cofinimmo  heeft een huurder beet voor één van zijn belangrijkste Brussels kantoorprojecten: de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) trekt volgend jaar bij de oplevering voor 15 jaar in het gebouw aan de Brusselse Kunstlaan in. 

Het acht verdiepingen tellende kantoor van 8.600 m², intussen omgedoopt tot Quartz, stond sinds januari 2017 leeg voor renovatiewerken. Nog voor de oplevering heeft Cofinimmo dus een huurder met naam kunnen strikken. De EFTA was lange tijd een rivaal voor de Europese Unie (EU), maar telt op dit ogenblik alleen nog Noorwegen, Zwitserland, IJsland en het ministaatje Liechtenstein als leden.

Voor die vier is echter een stek op wandelafstand van de grote EU-broer cruciaal. Bovendien krijgen ze post-brexit heel misschien straks een zwaargewicht als lid bij: het Verenigd Koninkrijk

Kwaliteit

KBC Securities merkt op dat de deal voor de vastgoedgroep een dubbele opsteker is. 'Ten eerste bewijst het strikken van deze internationale huurder één jaar voor de oplevering de kwaliteit van het management van de kantorenportefeuille van Cofinimmo. En ten tweede onderstreept de deal ook de schaarste aan topkantoren in hartje Brussel.'

De analisten ramen dat Cofinimmo via een stevige huur van zo'n 250 euro per m² 9 procent rendement haalt op de kostprijs van het project.

Collega Herman Van der Loos van Degroof Petercam stipt aan dat Cofinimmo potentieel Quartz later tegen een forse meerwaarde zal kunnen verkopen. 'Dit soort gebouwen is erg populair bij institutionele beleggers', luidt het. 

Met andere woorden: Quartz illustreert dat het voor Cofinimmo steek hield om zoals de voorbije jaren de kantorenportefeuille te heroriënteren naar de Europese zakenwijk van Brussel, weg van de Brusselse rand. Cofinimmo drong sowieso via enkele grote deals het belang van kantoren in de portefeuille sterk terug, ten voordele van het stabielere zorgvastgoed. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud