Delhaize koopt voor 450 miljoen obligaties in

Delhaize-topman Frans Muller. ©REUTERS

Supermarktgroep Delhaize gaat voor een maximumbedrag van 450 miljoen dollar eigen obligaties terugkopen. Ze mikt daarbij op obligaties die verstrijken in 2017 en 2019.

'Het doel van het inkoopbod is om de toekomstige schuldenlast te beheersen en de lopende interestkost te verminderen', aldus Delhaize in een persbericht. Het bedrijf speelt zo in op de lage rentestanden op de financiƫle markten.

De twee obligatieleningen waarop het bod van toepassing is, hebben een totale waarde van 750 miljoen dollar, waarvan 450 miljoen dollar een looptijd heeft tot 2017.

De operatie kan op de goedkeuring van analisten rekenen. 'De actie weerspiegelt een solide kapitaalbeheer en benadrukt de toewijding van het management om aandeelhouderswaarde te maximaliseren', klinkt het lovend bij ING-analist Matthias Maenhaut. Die hanteert een koopadvies en een koersdoel van 70 euro voor Delhaize.

'Deze transactie moet Delhaize toelaten om te profiteren van de huidige lage rentestanden om zo de kost van zijn schuldenberg te verlagen', zegt Degroof-analist Hans D'Haese. D'Haese verhoogde maandag al zijn koersdoel van 70 naar 80 euro na de verrassend solide omzetcijfers over het vierde kwartaal. Zijn advies luidt 'kopen' ('accumulate').

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud