Advertentie

Euronext Brussel: magazijnen als groene vlek

©BELGA

Op een lagere beurs brachten WDP en Quest for Growth wat verlichting. WDP presteerde goed in 2020 en breidt zijn investeringsprogramma uit. De privak QfG heeft lekkers in petto voor haar aandeelhouders.

De Europese beurzen besloten een moeilijke week met een nieuwe verliesdag. De haperende vaccinatiecampagnes doen beleggers terugkrabbelen. De capriolen van kleine beleggers op Wall Street leiden bovendien tot zenuwachtigheid, omdat het long-shortmodel onder druk komt te staan.

De Bel20 verzwakte 1,2 procent tot 3.623 punten. Sinds maandagmorgen verloor de sterindex al meer dan 3 procent. Nagenoeg de hele korf kleurde rood.

Ambitie

Vooraan in de Bel20 stond als een groene vlek WDP dat 4,4 procent hoger trok tot 29,64 euro. De verhuurder van logistiek vastgoed maakte vanmorgen goede jaarresultaten bekend. De nettowinst per aandeel kwam op precies 1 euro uit, aan de bovenkant van de eigen verwachtingsvork (0,95 tot 1 euro) en 8 procent meer dan het jaar voordien. Het brutodividend gaat mee de hoogte in, met 8 procent tot 0,80 euro. WDP schroeft bovendien zijn ambitie nog wat op: tegen 2023 wil de groep haar portefeuille uitbreiden tot 5,5 miljard euro. Tot dusver was de doelstelling 5 miljard euro.

De vastgoedanalisten van KBC Securities, Joachim Vansanten en Wido Jongman, reageren positief.  'Gezien de solide fundamentele trends in logistiek en het sterke trackrecord van het management verwachten wij dat WDP deze verhoogde groeidoelstelling zal halen.' Ze trekken hun koersdoel op van 30 tot 32 euro en laten hun advies stijgen van ‘houden’ naar ‘kopen’. Het nieuwe koersdoel biedt 13 procent opwaarts potentieel.

‘Sterke resultaten’, oordeelt ING-analiste Francesca Ferragina, die een goede mix tonen van uitbreiding van de portefeuille, gezonde organische groei en een gezonde financiële structuur. Ze apprecieert ook de keuze om de investeringsdoelstelling te verhogen. ‘Makkelijk haalbaar met een schuldgraad van 45 procent.’ Ze handhaaft haar koopadvies en koersdoel van 33,5 procent.

Inna Maslova van Degroof Petercam heeft het over ‘een indrukwekkende reeks resultaten in een onzeker jaar’. De uitbreiding van ‘een reeds omvangrijk groeiplan’ bevestigt opnieuw de aanhoudende vraag naar kwalitatieve logistieke ruimte. Ze wacht op de conference call om haar model en koersdoel aan te passen.

Kapitaalvermindering

Quest for Growth (QfG) steeg 1,2 procent tot 6,94 euro. De privak wordt beloond voor goede jaarresultaten en een nakende kapitaalvermindering. QfG boekte over 2020 een nettowinst van 17,1 miljoen euro, wat mede te danken is aan de verkoop van de Nederlandse start-up Bluebee. QfG gaat voor het tweede jaar op rij geen dividend betalen, maar stelt wel een fiscaal vriendelijk kapitaalvermindering van 6,8 miljoen in het vooruitzicht. Per aandeel zou dat neerkomen op 0,4 euro.

KBC Securities raamt de nettoactiefwaarde van QfG op 9,30 euro per aandeel. Dat betekent dat QfG op basis van de koers van donderdagavond met een discount van 26,2 procent noteert. Aangezien discounts traditioneel kleiner worden in de aanloop naar een dividenduitkering, herhalen ze hun ‘bijkopen’-advies en koersdoel van 7,2 euro.

Winstwaarschuwing

Unifiedpost Group  kondigde in december drie overnames aan. Zijn voetafdruk groeide zo tot 20 landen, terwijl ook het producentenaanbod werd uitgebreid. Nu die deals zijn afgerond heeft Berenberg zijn ramingen aangepast. Dat leidt ertoe dat het koersdoel stijgt van 28 tot 33 euro. Berenberg, dat eind september de specialist in de digitalisering van facturen naar de beurs bracht, herhaalt zijn koopadvies. Het aandeel steeg 3,8 procent tot 21,20 euro.

Voor de grootste sprong tekende Rosier . De fabrikant van meststoffen, die voor 77,47 procent in handen is van de Oostenrijkse chemiegroep Borealis, noteert op de fixingmarkt en ging 20 procent hoger tot 90 euro. Dat gebeurt bij een handel van amper 302 stukken.

Het aandeel Rosier stond recent onder druk door een scherpe winstwaarschuwing. Als gevolg van een forse waardevermindering en een fiscale tegenvaller voorspelt Rosier voor 2020 een nettoverlies van 25,6 miljoen euro, ruim drie keer zoveel als het verlies over 2019 (7,9 miljoen euro).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud