Advertentie

Obligatie-uitgifte Atenor vervroegd afgesloten

Victor, een vastgoedproject van Atenor in Brussel.

De vraag naar obligaties van de vastgoedontwikkelaar was ruim 2,5 keer hoger dan het aanbod.

De inschrijvingen voor de dubbele obligatie-uitgifte van Atenor zijn vrijdagavond na één dag vervroegd afgesloten. Beleggers tekenden in voor meer dan 250 miljoen euro, terwijl Atenor maximaal 100 miljoen euro wilde ophalen. Omdat de vraag groter was dan het aanbod zullen beleggers slechts een deel krijgen van het papier dat ze hebben besteld.

De vastgoedontwikkelaar koos voor een dubbele uitgifte. Hij wilde 25 tot 35 miljoen ontlenen voor een periode van vier jaar en 45 tot 65 miljoen voor zes jaar. De vierjarige obligaties hebben een nettorendement van 1,85 procent en de obligaties op zes jaar een nettorendement van 2,37 procent.

Atenor zal de opbrengst gebruiken om nieuwe projecten te kopen. Het kan tijdelijk de opbrengst gebruiken voor bouwwerkzaamheiden van projecten waarvoor het al een bouwvergunning heeft gekregen.

Succes

Atenor is de tweede Belgische onderneming in een week die met groot succes obligaties uitgeeft en vooral bij particuliere beleggers plaatst. Ook Bekaert sloot vorige week vrijdag de inschrijvingen af na één dag. Beleggers tekenden toen in voor ruim 350 miljoen euro terwijl Bekaert 200 miljoen wilde ophalen.

De vraag naar Belgische bedrijfsobligaties is groot. Veel beleggers zijn op zoek naar een vastrentende belegging met een wat hoger rendement dan spaarboekjes, kasbons of termijnrekeningen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud