Pril optimisme bij CEO's stut forse beursrally

©REUTERS

Pril optimisme bij de CEO's van onder meer Solvay, Melexis en Kering stut de beursrally van 40 procent sinds maart, maar ook niet meer dan dat.

Melexis-CEO Françoise Chombar: 'Het dieptepunt ligt achter ons.' Solvay-CEO Ilham Kadri: 'We verwachten beterschap vanaf het vierde kwartaal.' Twee quotes die misschien niet echt de beurswereld in vuur en vlam zetten, maar wel frappant zijn.

Want dat bedrijfsleiders überhaupt weer enige prognose durven afleveren, is op zich al een verademing vergeleken met de voorbije maanden. In volle pandemie schrapte de ene bedrijfsleider na de andere de outlook.

Zowel de chemiereus Solvay als de autochipontwikkelaar Melexis heeft een beroerd 'pandemiekwartaal' achter de rug, maar toch viel de krimp van de resultaten iets minder fors dan gevreesd uit. Melexis hervat zelfs de uitkering van een dividend, in oktober mogen aandeelhouders op een voorschot op de resultaten over het boekjaar 2020 rekenen.

Ook elders in Europa konden de meeste binnenstromende rapporten als 'relatieve meevallers' samengevat worden. Dat is onder meer het geval voor drie Franse multinationals: de supermarktreus Carrefour , de farmagroep Sanofi en de luxegigant Kering .

Kering-CEO François Pinault kon in tegenstelling tot aartsrivaal Bernard Arnault bij LVMH eerder deze week wél imponeren. Uiteraard hadden de winkelsluitingen impact, maar Pinault kon beter dan Arnault 's werelds rijken het geld online laten rollen: de e-commerceverkoop steeg liefst 72 procent tijdens het pandemiekwartaal.

De Duitse chemiereus BASF is een dissonant in dit plaatje, toch stutten de cijfers grosso modo de beurzen na de forse rally met 40 procent sinds het dieptepunt in maart. Maar ook niet meer dan dat. Bel20 en de Euro Stoxx50 , de korf steraandelen uit de eurozone, noteren woensdag vrij vlak.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud