Schoonmaakgigant ISS schittert bij beursgang

Een werkneemster van ISS aan het werk in Kopenhagen. ©Bloomberg

Het aandeel van de schoonmaakgigant ISS schiet op zijn eerste handelsdag 14 procent hoger. Het gaat om de grootste Scandinavische beursgang in 14 jaar.

Met dik 1 miljard euro opgehaald kapitaal en een beurswaarde van 4 miljard euro tekent ISS voor de grootste beursgang in Scandinavië in 14 jaar. ISS is een dienstengigant met activiteiten in schoonmaak, vastgoedbeheer, beveiliging en catering. Het stelt liefst een half miljoen werknemers tewerk.

Sinds ISS in 2005 van de beurs werd gehaald door private equity-groepen, waren er al twee pogingen om het opnieuw op de beurstabellen te krijgen. Slechte marktomstandigheden staken er iedere keer een stokje voor. Het is nu dus derde keer goede keer voor ISS.

De private equity groepen EQT Partners en Goldman Sachs verkopen samen 1 miljoen aandelen, maar blijven een belangrijke aandeelhouder.

De beursgang van Telia in Stockholm in 2000 blijft onbedreigd de grootste Scandinavische beursgang aller tijden. In volle telecomhype kreeg Telia - dat later fuseerde met het Finse Sonera - een beurswaarde opgekleefd van omgerekend 23 miljard euro.

De beursgang van ISS is welgekomen voor de beurs van Kopenhagen. Het is vijf jaar geleden dat er nog een bedrijf van enige omvang naar die beurs kwam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud