Trump duwt beurzen in het rood

©AFP

Beleggers schrikken van de covidbesmetting die Donald Trump heeft opgelopen. Big Tech ontspringt de dans niet.

De beurzen staan in het rood na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump positief is getest op het coronavirus. Het gemiddelde Europese aandeel gaat er een halve procent op achteruit.

Trumps besmetting veroorzaakt veel onzekerheid. Bovendien brengt het het oplopende aantal infecties weer naar de voorgrond. Beleggers zijn al weken bezorgd over de ontwikkelingen rond het coronavirus en vrezen vooral voor nieuwe lockdownachtige maatregelen. Hoe meer de economie richting een lockdown gaat, hoe donkerder de toekomst wordt voor retailers, omdat winkels mogelijk weer moeten sluiten. Daarnaast zorgen de oplopende besmettingen ervoor dat consumenten voorzichtiger zullen zijn met winkel bezoek uit angst geïnfecteerd te raken.

Big Tech

De verliezen op Wall Street zijn groter. Wat daarbij opvalt is dat de technologiewaarden het slechter doen dan de aandelen van de oude economie. De Dow Jones verliest 0,9 procent, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 1,4 procent in het rood noteert.

Big Tech deelt in de klappen. Apple , Amazon , Microsoft , Facebook en Google-moeder Alphabet verliezen elk circa 2 procent.

Dat juist de techaandelen ervan langs krijgen is opmerkelijk daar de angst op de beurs een covidangst lijkt te zijn. Het zijn juist de techaandelen die daar het best tegen bestand zijn, omdat die normaliter als coronaproof worden gezien.

Joe Biden

Voor een verklaring moeten we het mogelijk zoeken in een artikel dat we eerder deze week schreven over de economen van Bank of America. Die denken namelijk dat een overwinning van Joe Biden kan leiden tot een ommekeer op de beurzen, waarbij aandelen van de oude economie het beter zullen doen dan techaandelen. Dit omdat Biden beter voor de economie zou zijn en aandelen in de oude economie vooral winstgroei zien via economische groei.

Mogelijk dat beleggers de kansen voor Biden nu hoger inschatten, waardoor de aandelen in de oude economie het beter doen dan techaandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud