Advertentie

Tweet van Musk stuurt obscuur aandeel 12.000 procent hoger

Elon Musk. ©EPA

Een verkeerd geïnterpreteerde tweet van Tesla-topman Elon Musk stuurt het Texaanse gezondheidsbedrijfje Signal Advance 12.000 procent hoger.

Op het Texaanse hoofdkwartier van Signal Advance moet de enige voltijdse werknemer, CEO Chris Hymel, raar hebben opgekeken toen de koers van zijn bedrijfje donderdag een spectaculaire klim begon te maken. Zijn aandeel spurtte toen 527 procent hoger. Vrijdag kwam er nog eens 91 procent bij. Maandag even na de openingsbel vertienvoudigde het aandeel opnieuw, wat het in drie dagen 12.000 procent hoger doet prijken.

2 miljard
Door de tweet van Musk is de beurswaarde van Signal Advance tot 2 miljard dollar geklommen.

De oorzaak? Een Twitter-bericht van Elon Musk, de CEO van de maker van elektrische auto's Tesla en sinds vorige week de rijkste man ter wereld. 'Gebruik Signal', tweette hij donderdag. De zakenman verwees naar de boodschappenapp Signal, een rivaal van WhatsApp, maar veel volgers interpreteerden zijn bericht als een aanbeveling voor Signal Advance.

Dat bedrijfje ging tot 1992 door het leven als Biodyne. Het specialiseert zich in technologische oplossingen voor de medische sector, en noteert op de ongereglementeerde Over the Counter-markt. Het is zo klein dat het geen publieke financiële gegevens moet verschaffen. Door de tweet van Musk klom de beurswaarde maandag tot meer dan 2 miljard dollar.

Het is niet de eerste keer dat naamsverwarring leidt tot spectaculaire koersbewegingen bij bedrijven die er niets mee te maken hebben. Bij de beursgang van Zoom Communications op Wall Street spurtte ook het Chinese Zoom Technologies 80 procent hoger. En beleggers die anticipeerden op de beursgang van Twitter deden het piepkleine Tweeter Home Entertainment de dagen voor de beursgang 1.000 procent stijgen.

'Een bewijs van bubbelvorming', stelt hoofdstrateeg Jim Reid van Deutsche Bank. 'Dit zijn geen normale markten. Kijk ook naar de klim van de bitcoin met 23 procent sinds Nieuwjaar, of Tesla dat in één week 25 procent won. De zeepbellen die overal geblazen worden, zijn ingrediënten die van 2021 geen rustig jaar gaan maken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud