Advertentie

X-Fab supertip op VFB-Dag van de Tips

Chipfabrikant X-Fab was de supertip op de Dag van de Tip van beleggersfederatie VFB. ©DB360145828

Veertien banken, vermogensbeheerders en beurshuizen gaven elk drie aandelentips. Van elke beursexpert geven we één tip mee. Of beter een ‘beleggingsidee’.

Volgens voorzitter Sven Sterckx van de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) dienen tips niet om klakkeloos over te nemen, maar ter inspiratie om verder te studeren. ‘Het zijn geen tips, het zijn beleggingsideeën’, zei Sterckx.

Chipfabrikant X-Fab – met beursnotering in Parijs - kreeg liefst drie kooptips. ‘Dat X-Fab dezelfde eigenaars heeft als Melexis schept vertrouwen. Op basis van de beoogde omzet- en winst voor 2019, noteert X-Fab tegen slechts 6,5 keer de winst’, zei Pierre Huylenbroeck (Mister Market Magazine).

Marc Leyder (Van Lanschot) noemde de terugval van de koers een koopgelegenheid. ‘Werk wel met limietorders. De handel is niet liquide.’ Werner Wuyts (Dierckx, Leys) noemde het management en de specialisatie als sterke punten in zijn SWOT-analyse.

Dirk Peeters (Leleux AB) raadde aan Intervest Offices & Warehouses te kopen. De groep belegt zowel in kantoren als in magazijnen, maar vooral die laatste worden steeds belangrijker (60%). Het brutodividendrendement bedraagt liefst 6,3 procent.

Ook Stefan Pintjens (Test-Aankoop Invest) zat in het vastgoed met Atenor , een promotor met een nettodividendrendement van minstens 3 procent. ‘Dankzij vergevorderde projecten in de portefeuille is de visibliteit goed.’

Goudmijnen boven

Luc Van der Elst (Bank Delen) bracht een goudmijnaandeel mee. ‘Met goud verzeker je je tegen geopolitieke incidenten. En met goudmijnen profiteer je met een hefboom op de goudprijs.’ Van der Elst tipte op Barrick Gold .

Danny Reweghs (Inside Beleggen) kiest voor Goldcorp . ‘Deze Canadese mijn is de goedkoopste onder de grote goudmijnen. Goldcorp heeft een aantal operationele tegenslagen gekend, waardoor de koers 75 procent onder de piek zit.’ Volgens Reweghs is het weer tijd voor goud nadat het gele metaal vele jaren ‘out’ was.

Kristoff Van Houte ( Kroffinvest) gelooft dat ook Ahold Delhaize betere tijden zal kennen. Het aandeel ging dit jaar onderuit uit vrees voor de macht van Amazon die in de VS Whole Foods overnam. Van Houte wees op de ‘fundamentals’ zoals de miljardeninkoop van eigen aandelen en de synergievoordelen tussen Ahold en Delhaize van 750 miljoen euro.

Maritiem

Bart Goemaere van Beurstips kwam met een gedurfde tip: Exmar . De gastankerrederij is een kneusje op de beurs door een megaproject waarvoor nog geen klant is. ‘Ofwel kan Exmar alsnog contracten afsluiten en is de faire waarde meer dan 10 euro. Vergeet niet daar er twee intentiecontracten zijn. (De huidige koers is rond 4,5 euro, red.) Ofwel zal een kapitaalverhoging onvermijdelijk zijn.’

Nog in de rederijsector tipte Hans Heytens (Weghsteen) op de tracker Guggenheim ETF Global Shipping Stocks. In de tracker zit onder meer het Belgische Euronav. ‘De sector noteert tegen amper 0,6 keer de boekwaarde. Met de tracker zet je op het wereldwijjde economisch herstel’, zei Heytens.

Gert Bakelants (De Belegger) hield het bij één tip: de Nederlandse baggeraar Boskalis . Bakelants gaf toe dat 2017 een overgangsjaar is maar 2018 belooft beterschap. Boskalis let op de kleintjes, vanaf eind 2018 wil de groep 30 à 35 miljoen euro jaarlijkse kostenbesparingen realiseren. Intussen kruipt de olieprijs uit het dal en dat werkt ondersteunend. Boskalis is een belangrijke speler in olieprojecten op zee.

Bankentips

Tot slot durfden sommige experts voor bankaandelen te kiezen tien jaar na de financiële crisis. Patrick Casselman (BNP Paribas Fortis) is tuk op KBC Ancora . ‘KBC profiteert van het stijgende renteklimaat. En KBC Ancora koop je met 19 procent korting op KBC.’ Ook Ken Van Weyenberg (Candriam) verkiest Swedbank. ‘In Zweden stijgt de rente sneller dan in de rest van Europa.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud