ETF Securities stopt in Europa

Naar aanleiding van de Brusselse beursnotering van een goudtracker, mocht ETF Securities de openingsbel luiden. ©Mathieu Paternoster.

De grootste aanbieder van grondstoffentrackers in Europa verkoopt deze activiteiten aan het Amerikaanse Wisdom Tree.

De Londense trackerspecialist ETF Securities verkoopt zijn Europese activiteiten in grondstoffen-, valuta-, short- en hefboomproducten aan de Amerikaanse beursgenoteerde ETF-specialist Wisdom Tree Investments voor 611 miljoen dollar. Wisdom betaalt bijna de helft in cash, en de rest in aandelen.

ETF's of Exchange Traded Funds zijn genoteerde fonden waardoor beleggers via één muisklik kunnen beleggen in een volledige beursindex, grondstof(fen), valuta, enzovoort. De verkochte ETF-activiteiten omvatten 307 producten, die samen 17,6 miljard dollar (15,1 miljard euro) onder beheer hebben. Vijftig personeelsleden verhuizen mee.

ETF Securities blijft enkel eigenaar van het handelsplatform. Maar ook voor dat platform wordt een koper gezocht. Financiële detals zijn niet bekendgemaakt, maar ETF - opgericht door de Brit Graham Tuckwell - wordt door de deal meteen de grootste aandeelhouder van Wisdom Tree Investments. Verder blijft ETF Securities actief in de VS en Australië.

ETF Securities is momenteel de grootste aanbieder van grondstoffentrackers in Europa. Het beheert onder meer een populaire goudtracker.

Na de overname beheert Wisdom Tree 66 miljard dollar en is het daarmee naar eigen zeggen de negende grootste aanbieder van trackers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content