Loon van 15 hefboomfondsmanagers: 12 miljard dollar

Chris Hohn van TCI Fund Management.

Vijftien hefboomfondsmanagers hebben in 2019 samen 12 miljard dollar opgestreken, meldt het persbureau Bloomberg op basis van ramingen.

Ze staan bekend als grootverdieners en dat was vorig jaar niet anders: 15 hefboomfondsmanagers hebben in 2019 samen 12 miljard dollar opgestreken. Dat is meer dan de Amerikaanse grootbank JPMorgan Chase & Co diende op te hoesten voor al haar 56.000 werknemers. 

De vijf best betaalde managers harkten zelfs elk meer dan 1 miljard dollar (bijna 920 miljoen euro) bij elkaar, leren schattingen van de Bloomberg Billionaires Index. Aan de top van het klassement staat Chris Hohn van TCI Fund Management met een inkomen van 1,85 miljard dollar. Hohn, een 53-jarige Brit, mag zich Sir Hohn laten noemen.

Zijn exorbitante vergoeding hangt niet toevallig samen met het feit dat TCI een rendement van 41 procent neerzette met zijn belangrijkste fonds. Dat is een van de beste scores in de sector.

Met pensioen 

Ook opvallend is de nummer twee in de rangschikking, Jim Simons van Renaissance Technologies. Hij is 81 jaar oud en al tien jaar weg bij Renaissance. Maar als aandeelhouder blijft het geld naar hem stromen. 

De top 15 van het lijstje bestaat alleen uit mannen en slechts een derde van de 15 presteerde vorig jaar beter dan de winst van 29 procent van de S&P 500-beursgraadmeter.

Hefboomfondsen verzamelen geld bij institutionele investeerders en proberen dat te laten renderen door het te beleggen in diverse activa, vaak met gecompliceerde constructies en risicovolle zetten. Ze hebben vaak een slechte naam door hun meedogenloze hang naar winst. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud