'Aandeleninkoop bij Sioen teken van vertrouwen'

Sioen Industries schrapte het dividend over 2019 maar start nu een aandeleninkoopprogramma. ©Photo News

Dat Sioen Industries een beperkt aandeleninkoopprogramma lanceert, zien analisten als een teken van vertrouwen in deze onzekere tijden.

De West-Vlaamse producent van industriële weefsels Sioen  kondigde woensdagavond aan te beginnen met een programma om eigen aandelen in te kopen. Sioen heeft daarvoor 'een financiële tussenpersoon' gemachtigd. Het programma is begrensd: de komende twaalf maanden wil Sioen maximaal 2 procent eigen aandelen inslaan, zowel op als buiten de beurs. Met dit aandeleninkoopprogramma, dat op elk moment kan worden stopgezet, doet Sioen een geste naar de aandeelhouders, nadat het bedrijf begin april had besloten geen dividend over 2019 uit te keren wegens de door de coronacrisis veroorzaakte onzekerheid.

Ruben Devos, analist van KBC Securities, wijst erop dat Sioen in het verleden nooit consistent maar eerder sporadisch aandelen heeft ingekocht. Het inkoopprogramma is ook niet bijzonder groot. Toch wijst het volgens hem op 'enige sterkte en vertrouwen in de vooruitzichten van het bedrijf'.

'Vertrouwen' is ook het woord dat Nathalie Debruyne, analist van Degroof Petercam, in de mond neemt. 'Na het schrappen van het dividend over 2019, bedoeld om cash te bewaren en de Covid-19-crisis door te komen, lijkt Sioen voldoende vertrouwen en visibiliteit te hebben om cash uit te keren aan de aandeelhouders met een aandeleninkoopprogramma.'

Tegen de huidige koers komt 2 procent van de aandelen neer op een inspanning van ongeveer 7 miljoen euro, becijferde ze. Dat stelt geen probleem omdat Sioen aan het einde van het eerste kwartaal over zowat 100 miljoen euro aan liquiditeiten beschikte en dit jaar geen grote schuldinstrumenten op vervaldag komen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud