Advertentie

'AB InBev overklast Heineken en Carlsberg'

In Brazilië wist AB InBev het verkochte volume met 25 procent op te voeren. ©BELGA

Beleggers herstellen de biergroep AB InBev wat in ere na een verrassende volumegroei. 'Bij een beter zicht op de schuldafbouw zit een koerswinst van 60 procent in de kaarten', menen de analisten.

AB InBev oogst lof door ondanks een drooglegging van de horecasector in grote delen van de wereld een volumegroei neer te zetten in het derde kwartaal.

'Met een volumegroei in eigen bieren van 2,6 procent overklast AB InBev Heineken (-1,9%) en Carlsberg (+2,4%)', stipt het beurshuis Jefferies aan. Dat AB InBev geen interim-dividend uitkeert, ziet analist Edward Mundy niet als problematisch. 'Het kan dat beleggers in eerste instantie wat ontgoocheld zijn, maar er is nog niets verloren'. CEO Carlos Brito houdt de deur open om in februari alsnog een tussentijdse uitkering te doen.

Behalve door Covid-19 wordt de biersector geplaagd door volumedruk en een toenemende concurrentie. 'Dat AB InBev marktaandeel wint in zijn belangrijkste markten is bemoedigend', zegt Mundy, 'en kan beleggers enig soelaas bieden ondanks het geschrapte dividend.' De analist ziet een versterking van de commerciële slagkracht en geeft complimenten aan de uitrol van een B2B-verkoopplatform.

Jefferies meent dat de beurskoers (AB InBev verloor 40 procent sinds januari) een te grimmig postcovidscenario voor AB InBev inschat. 'Als we meer zicht krijgen op de groeistrategie en de schuldafbouw zien we een opwaarts potentieel van 60 procent', zegt de analist die, zijn koopadvies voor het Brusselse zwaargewicht herhaalt.

Out of the park

'De resultaten van zijn 'out of the park', reageert beurshuis Kepler dat eveneens zijn koopadvies herhaalt. 'De brutobedrijfswinst komt 10 procent hoger uit dan onze verwachting en met name de prestatie in Latijns Amerika is straf', klinkt het. AB InBev wist in Brazilë een volumegroei van 25 procent neer te zetten dankzij het succes van het lokale bier Brahma Dople Malte.

'De recente toename van coronabesmettingen in een aantal regio's en de toegenomen beperkingen zorgen voor enige onzekerheid over de vooruitzichten op korte termijn', zegt KBC Securities. 'Maar de veerkracht die de resultaten in het derde kwartaal lieten zien bevestigen de investment case', aldus analist Wim Hoste die in het analistenkorps een van de hoogste koersdoelen voor AB InBev hanteert namelijk 80 euro, goed voor een opwaarts potentieel van ruim 85 procent.

Wij menen te geloven dat ook het slotdividend bij AB InBev op de helling staat.
Reginald Watson
Analist ING

'Vage outlook'

Voor de meest kritische ontvangst op het cijferrapport moeten we bij ING zijn. Analist Reg Watson zegt dat de vooruitblik die AB InBev meegeeft - dat de tweede jaarhelft beter zal zijn dan de eerste - wel erg flou is. Bovendien gelooft Watson dat ook het slotdividend bedreigd kan zijn, iets waar andere analisten geen rekening mee schijnen te houden.

ING hanteert een houdadvies en een koersdoel van 54,92 euro.

AB InBev wint bij de opening van de handel 3 procent maar ziet die winst in de loop van de voormiddag matigen naar 1,7 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud