Ahold Delhaize lanceert nieuw inkoopprogramma

De groente-afdeling in een supermarkt van Delhaize in Brussel ©BELGA

De Nederlands-Belgische retailer gaat volgend jaar opnieuw 1 miljard euro uitgeven aan de inkoop van eigen aandelen.

'Het behoud van een evenwichtige benadering tussen het financieren van groei in belangrijke kanalen en het uitkeren van overtollige liquiditeit aan de aandeelhouders maakt deel uit van het financiƫle raamwerk van Ahold Delhaize en ondersteunt zijn Leading Together-strategie', staat in een persbericht.

Het is de bedoeling via de inkoop van eigen aandelen het kapitaal van Ahold Delhaize te verminderen door alle verworven aandelen - of een deel ervan - te vernietigen, klinkt het voorts.

De inkoop van aandelen Ahold Delhaize zal gebeuren op de open markt en door tussenpersonen. Dat maakt het mogelijk zowel tijdens open als gesloten perioden aandelen te verwerven. Een 'closed period' is bijvoorbeeld de periode voor de bekendmaking van resultaten.

Ahold Delhaize zal regelmatig rapporteren over de voortgang van het inkoopprogramma.

Geen verrassing

De supermarktengroep had ook voor 2019 een aandeleninkoopprogramma van 1 miljard euro. Eind november had Ahold Delhaize daarvan al 957,15 miljoen afgewerkt.

Het nieuwe inkoopprogramma komt niet als een verrassing omdat het bestaande binnenkort - eind dit jaar - afloopt. De meeste analisten hadden al een aankondiging van een nieuw inkoopprogramma verwacht bij de derdekwartaalresultaten, maar die bleef uit.

Omdat de inkoop al begin volgend jaar van start kan gaan, moest Ahold Delhaize er wel voor het einde van het jaar over communiceren. Het uitblijven van die communicatie zou negatief onthaald zijn door de markt, hadden analisten eerder laten verstaan.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud