ArgenX verdubbelt cashpositie tot 1 miljard euro

©Thomas De Boever

In drie maanden tijd spoelde er netto 400 miljoen euro binnen bij het biotechbedrijf Argenx. De cashpositie sprong in het eerste kwartaal van 565 naar 961 miljoen euro.

Dat was te danken aan een deal met Janssen Pharmaceutica, dat 300 miljoen betaalde voor een partnership rond een (pril) onderzoek naar een behandeling tegen acute bloedkanker. Moedergroep Johnson & Johnson kocht ook voor 177 miljoen euro nieuwe aandelen van Argenx .

Ook uitzonderlijk is dat Argenx begin dit jaar even winstgevend was. Nochtans gaat het om een biotechbedrijf dat nog geen geneesmiddel klaar heeft om te verkopen. Maar de uitgaven aan klinische onderzoeken (19,6 miljoen euro) werden makkelijk gecompenseerd door een mijlpaalbetaling (30 miljoen euro) van partner AbbVie.

Zak geld

Met een zak geld van bijna 1 miljard op de rug ziet Argenx er topfit uit. Bij de Belgische sectorgenoten heeft enkel Galapagos (1,2 miljard) nog meer op de rekening staan. Dat is ook het enige biotechbedrijf op de Brusselse beurs met een hogere beurswaarde dan Argenx. Beide aandelen maken deel uit van de Brusselse beursindex Bel20.

Op 22 mei organiseert ArgenX een beleggersdag om twee nieuwe onderzoeken toe te lichten die nog in hun kinderschoenen staan. Voorlopig krijgen de twee nieuwe jeugdspelers het label ARGX-117 en ARGX-118 opgeplakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud