Ascencio profiteert van nulrentebeleid

Ascencio ziet de rentekosten fors dalen. ©Ascencio

De gemiddelde kost op de schuldenlast zakte met bijna eenderde.

Ascencio kwam vrijdagavond met cijfers over het boekjaar 2018-2019 dat eindigde op 30 september.

De Waalse vastgoedverhuurder zag de huurinkomsten stijgen met 1,5 procent naar 41,59 miljoen euro. De EPRA-winst, de winst uit de onderliggende kernactiviteiten, groeide met 7,1 procent naar 28,63 miljoen euro. Dat komt neer op een winst per aandeel van 4,34 euro.

3,50 euro
Dividend
Ascencio stelt een brutodividend van 3,50 euro voor.

De winst werd onder andere gestuwd door lagere rentekosten. De gemiddelde kost van de schuldenlast zakte met bijna een derde naar 1,87 procent. De totale nettorentekosten daalden van 6,4 naar 4,4 miljoen euro. 

Verder klom de reële waarde van de vastgoedportefeuille van 619 naar 622 miljoen euro. De bezettingsgraad bedroeg 97,3 procent (zoals in dezelfde periode vorig jaar).

Voorts stelt het bedrijf een brutodividend van 3,50 euro per aandeel voor, een toename met 2,9 procent.

121 miljoen

De groep zegt nog genoeg middelen te hebben voor investeringen. Ascencio kan nog 121 miljoen euro investeren alvorens de schuldratio het zelfopgelegde limiet van 50 procent bereikt.

Voor wat betreft de vooruitzichten is de vastgoedspeler vaag. Wel zegt de onderneming dat de huidige druk op het winkelvastgoed meer zorgvuldigheid zal vereisen voor wat betreft de selectie van activa.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n