Advertentie

ASIT Biotech voert strijd tegen de klok

©David Plas

Asit Biotech wil via converteerbare obligaties de laatste fase III van haar vlaggenschipproduct voltooien. Het aandeel gaat onderuit op Euronext Brussel.

Bij de jaarresultaten van ASIT Biotech  maakte het bedrijf bekend dat het converteerbare obligaties wil plaatsen en zo 9 à 12 miljoen euro hoopt op te halen. Daarmee wil de groep genoeg geld hebben tot midden 2020. Het belangrijkste klinische onderzoek, de derde en laatste testfase voor het hooikoortsmiddel gp-ASIT+, is daardoor voldoende gefinancierd om eind dit jaar voorlopige resultaten te kunnen voorleggen. De behandeling van de laatste patiënt zal naar verwachting eind april afgerond zijn.

Het nettoverlies van het biotechbedrijf liep in 2018 op tot 14,3 miljoen euro, in 2017 was dat 12 miljoen. 86 procent van de uitgaven gingen naar het verst gevorderde onderzoek, gp-ASIT+ dus. Op 31 december had ASIT 8,5 miljoen euro cash ter beschikking, eind maart was dat 5,9 miljoen. Momenteel is er genoeg cash om eind september te halen.

De obligatieuitgifte is voorlopig niet geslaagd. De auditors die de jaarcijfers van 2018 beoordelen zijn daar nog mee bezig, maar geven aan dat er een extra bijlage komt getiteld 'Materiële onzekerheid over de continuïteit". Het is dus hoogtijd voor ASIT Biotech om de kassa te vullen.

Beleggers reageren negatief en duwen het aandeel 6,7 procent lager.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud