AudioValley lost schulden bij ex-eigenaar Vivendi af

Audiovalley kwam vorig jaar naar de Brusselse beurs. ©Mathieu Paternoster

AudioValley, de beursgenoteerde specialist in digitale audio-oplossingen, voert een kapitaalverhoging van 5,4 miljoen euro door. Zo kan het zijn schulden bij zijn vroegere aandeelhouder Vivendi tijdig terugbetalen.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht. De kapitaalverhoging lukte via onderhandse plaatsing bij gekwalificeerde beleggers.

De inschrijvingsprijs van de aandelen AudioValley werd vastgesteld op 3,15 euro per aandeel, wat overeenkomt met een korting van 25% op de slotkoers van 29 juni 2020.

Het verse geld geeft AudioValley de mogelijkheid om zijn laatste schulden bij zijn vroegere hoofdaandeelhouder Vivendi af te betalen. De Franse mediagroep kocht in 2015 een belang van 64,5 procent voor 24 miljoen euro. In augustus 2017 kocht CEO Alexandre Saboundjian de aandelen van Vivendi terug voor een onbekend bedrag.

AudioValley moest Vivendi voor 30 september nog 3 miljoen euro betalen om de maximale korting van 35 procent te krijgen goed voor 8,6 miljoen euro. 'Voortaan zullen we al onze energie en middelen op onze verdere groei kunnen richten', zegt Alexandre Saboundjian, oprichter en CEO van AudioValley.

Radio France

AudioValley is actief in internetradio, muzieklicenties en digitale audioreclame via de merken Radionomy, Shoutcast, Targetspot en Winamp. Het bedrijf kwam in februari 2019 naar de beurs van Brussel voor een tweede notering, na Parijs.

Het bedrijf ondertekende de voorbije weken verschillende contracten onder meer met Radio France en Stingray. Dat is de streamingdienst die radio luisteren via televisie mogelijk maakt op allerhande gratis themakanalen. De nieuwe contracten kunnen AudioValley naar eigen zeggen een extra omzet van meer dan 10 miljoen euro per jaar bezorgen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud