Barco haalt slag thuis tegen copycats

Barco zit in meerdere landen verwikkeld in rechtszaken over patentinbreuken op de online vergadertool Clickshare. ©Belgaimage

Twee concurrenten van Barco halen hun oplossing voor online presentaties van de Amerikaanse markt. Barco had gedreigd met een rechtszaak omdat de bedrijven de patenten op zijn succesvolle vergadertool Clickshare schenden.

Barco laat dinsdag, enigszins verrassend tijdens beurstijd, weten dat het een schikking trof met de Amerikaanse technologiebedrijven Delta en Vivitek. Barco had in juni een rechtszaak tegen de bedrijven aangespannen omdat ze met hun toepassing LauncherPlus de patenten op Barco's Clickhare zouden schenden.

Clickshare is de oplossing die Barco ontwikkelde voor draadloze videopresentaties. Almaar meer ontpopt de presentatietool zich tot het goudhaantje van de Kortrijkse groep. Barco vond dat de oplossing van Delta en Vivitek een kopie was van Clickshare en haalt nu zijn slag thuis. De Amerikaanse concurrenten zullen LauncherPlus van de Amerikaanse markt halen.

Hand en tand

Barco verdedigt zijn patentrecht op Clickshare met hand en tand. De beeldvormingsgroep haalde in februari ook al zijn slag thuis in een gelijkaardige zaak tegen het Amerikaanse Sahara Presentation Systems. Barco dwong af dat het techbedrijf zijn videoconferencingtool Clevershare (zelfs voor de naam ware het duidelijk waar de mosterd vandaan kwam) aanpaste waardoor het niet langer de patenten van Barco schond.

Barco zal octrooien blijven aanvragen om zijn waardevolle eigendomsrechten wereldwijd te kunnen beschermen en afdwingen tegen copycats.
Kurt Verheggen
Hoofd Legal Barco

Ook in ander landen, waaronder Denemarken en Nederland, boekte Barco succes in het beschermen van de intellectuele eigendomsrechten van Clickshare.

De beurskoers van Barco klimt niet door het nieuws en noteert dinsdag in de late voormiddag met 1 procent winst. Dat is in lijn met de brede markt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud