Bel20 voor derde dag op rij stevig hoger

©BELGA

Bedrijven uit de biotechsector beheersten het nieuws.

Was mei een historisch slechte maand met 8 procent verlies, dan ziet juni er voor de Bel20 voorlopig beter uit met een herstel van 3 procent. Dinsdag kwam er bij de Bel20  0,9 procent bij tot 3.516 punten. De beleggers genoten nog steeds van de afgewende handelsoorlog tussen de VS en Mexico.

De financiële aandelen genoten volop van het beursherstel. KBC  won 0,8 procent, ING  0,6 procent. Dat de broker KBW het koersdoel voor beide aandelen verlaagde, had weinig impact. KBW heeft voor beide aandelen een houdadvies uitstaan.

Roccella

850
patiënten
Het Franse farmabedrijf Servier en Galapagos rekruteerden meer dan 850 patiënten voor het fase 2-onderzoek van Roccella.

Galapagos won 1,9 procent tot 109,50 euro, niet ver van zijn hoogste koers ooit. Het Franse farmabedrijf Servier en Galapagos rekruteerden meer dan 850 patiënten voor het fase 2-onderzoek van Roccella. Dat test de werkzaamheid van het kandidaat-geneesmiddel GLPG1972 /S201086 bij patiënten met artrose in de knie (osteoartritis). De volledige rekrutering werd pas verwacht tegen het vierde kwartaal. Het gevolg is dat de resultaten van de studie nu 4 tot 5 maanden vroeger gekend zullen zijn. Een goede zaak, zegt KBC Securities. Maar tegelijk moeten we relativeren. Aan het middel GLPG1972 kennen de analisten voorlopig een heel beperkte waardering toe: ongeveer 1 procent van hun som-der-delenwaardering.

Op de brede markt viel MDxHealth terug met 8 procent. De daling is relatief: de kankertestenspecialist schoot op pinkstermaandag 21 procent hoger nadat hij met positief nieuws was gekomen. De resultaten van een tweede validatiestudie van de prostaatkankertest SelectMDx werden gepubliceerd in de Journal of Urology. Positieve resultaten toonden aan dat SelectMDx, een handige test op basis van een urinestaal, vrij accuraat kan zeggen of iemand prostaatkanker heeft.

Immunotherapie

De biotechanalisten van het beurshuis KBC Securities wijzen erop dat de resultaten van deze studie eigenlijk al bekend waren, gezien ze in maart werden voorgesteld op de jaarlijkse conferentie van de European Association of Urology (EAU). Bovendien kan SelectMDx met zijn lagere prijs en omzetbijdrage de daling van die andere prostaatkankertest ConfirmMDx niet goedmaken. KBC Securities neemt dan ook een voorzichtige houding aan en kijkt naar de strategische oefening bij MDxHealth die samen met de halfjaarresultaten wordt verwacht. Ze handhaven hun houdadvies en koersdoel van 1,30 euro.

Oxurion - het gewezen Thrombogenics - wint 2,5 procent. Oncurious, een joint venture tussen Oxurion en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), krijgt een subsidie van bijna 1 miljoen euro van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het geld moet de verdere preklinische ontwikkeling van Oncurious' pijplijn van kankerimmunotherapieën van de volgende generatie ondersteunen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect