Belgische beleggers somberder dan ooit

De coronacrisis heeft het vertrouwen van Belgische beleggers in maart doen dalen tot een historisch dieptepunt.

'De combinatie van de lockdown en de kelderende beurzen hebben zwaar ingehakt op het vertrouwen van beleggers', zegt ING. De beleggersbarometer van de bank zakte in maart met liefst 42 punten tot 58 punten. Dat is het laagste peil sinds de start van de enquête in 2004.

Nooit eerder waren de beleggers somberder over de groeivooruitzichten. Liefst 64 ziet de economische toestand in België in de komende drie maanden verslechteren. Het valt op dat Nederlandstaligen veel negatiever zijn dan Franstaligen. ING merkt op dat dat fenomeen zich in het verleden bij elke recessie voordeed. 'Dat is vermoedelijk omdat het aantal banen in de meer conjunctuurgevoelige privésector in Vlaanderen hoger is dan in het zuiden van het land.'

64 procent van de beleggers verwacht dat de Belgische beurs in de komende drie maanden verder daalt. Liefst 36 procent ziet de beurs zelfs flink zakken. Vooral de minder frequente beleggers (39%) zien de beurs nog meer crashen. Bij de meer regelmatige beleggers is dat slechts 28 procent.

23 procent van de ondervraagden in de beleggersbarometer van ING is van plan minder te beleggen.
.
.

23 procent van de ondervraagden wil in de toekomst minder beleggen. Maar 28 procent is niet van plan zijn beleggingsgedrag aan te passen. Liefst een kwart van de beleggende Belgen weet nog niet hoe ze zullen omgaan met de crisis.

Vooral de meer regelmatige beleggers overwegen van de beurscorrectie gebruik te maken om in te stappen. 38 procent van hen vindt het een goed moment om in minder risicovolle sectoren te beleggen. Bij de minder regelmatige beleggers ziet slechts 25 procent koopkansen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud