'Beursgang AB InBev Azië wordt mogelijk uitgesteld'

©Imaginechina

De intekenprijs voor AB InBev Azië komt er ten vroegste maandag. Volgens een bron die het persbureau Bloomberg citeert, is zelfs een uitstel van de beursgang een optie.

Het loopt niet helemaal zoals gepland met wat de grootste beursgang van het jaar moet worden. AB InBev  wil tot 9,8 miljard dollar ophalen met de beursgang van zijn Aziatische dochter Budweiser Brewing Company APAC.

De begeleidende bankiers zouden niet voldoende bestellingen binnen hebben om een prijs vast te stellen in de prijsvork.

Oorspronkelijk stond de vaststelling van de intekenprijs gepland voor donderdag. Vervolgens zou het vrijdag worden. En volgens bronnen dichtbij Reuters zal dat uiteindelijk pas maandag gebeuren. Het kan overigens niet later: als er geen intekenprijs is op 15 juli, dan gaat de beursgang niet door. Zo staat het gestipuleerd in het 457 pagina's tellende prospectus. De eerste handel staat gepland op 19 juli.

Donderdag werd al duidelijk dat de intekenprijs aan de onderkant van de prijsvork (40-47 Hongkongse dollar) zou uitkomen. Die prijsvork komt overeen met een opbrengst voor AB InBev tussen 8,3 en 9,8 miljard dollar.

Te hoge waardering

Volgens een bron die Bloomberg citeert, wordt het hele proces nu geherevalueerd. Een uitstel van de beursgang is een optie. De begeleidende bankiers zouden niet voldoende bestellingen binnen hebben om een prijs vast te stellen die zich comfortabel tussen de prijsvork bevindt.

Het lijkt erop dat de begeleidende bankiers de prijsvork te agressief hebben vastgelegd. Verschillende analisten reageerden overigens verrast toen de prijsvork bekend werd: zij hadden lagere waarderingen in hun modellen opgenomen.

Met de beursgang wil AB InBev voornamelijk de schulden afbouwen. Het aandeel opent 3 procent lager.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud