Advertentie

Beurswaakhond onderzoekt aandelenverkoop Leroy

©Kristof Vadino

Dominique Leroy heeft een maand voor haar aangekondigde vertrek een flink pakket aandelen verkocht. Dat krijgt nu een staartje bij de FSMA.

Dominique Leroy verkocht op 1 augustus 10.840 Proximus -aandelen voor 285.342,40 euro, zo blijkt uit een melding op de website van de FSMA. De melding dateert al van 6 augustus.

Het is de enige transactie die is terug te vinden van Leroy onder de zogeheten insidertransacties die de FSMA op zijn website bijhoudt. Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht hun beurstransacties te melden van zodra het totaalbedrag in een kalenderjaar boven 5.000 euro gaat.

Leroy had moeten weten dat haar vertrek koersgevoelige informatie was.
Een bron

Nu Leroy haar vertrek heeft aangekondigd, kijkt de FSMA anders aan tegenover de transactie. 'Leroy had moeten weten dat haar vertrek koersgevoelige informatie was', klinkt het bij een bron. Met andere woorden: Leroy had de aandelen pas mogen verkopen, nadat haar vertrek bekend was. Proximus sloot vrijdag 2,5 procent lager, goed voor de grootste daling in de Bel20. 

Als uit het onderzoek van de FSMA zou blijken dat er daadwerkelijk handel met voorkennis plaatsvond, riskeert Leroy een administratieve sanctie. De cruciale vraag daarbij is of Leroy begin augustus al wist dat ze ging vertrekken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud