Biotechinvesteerders scheiden het kaf van het koren

Laboratorium bij Galapagos ©Bloomberg

Biotechaandelen bewegen steeds meer aan twee snelheden. Kleine waarden staan onder druk, terwijl de grote namen uitblinken. Dat leert de jongste biotechbarometer van Euronext.

De 52 biotechaandelen die op de Euronext-beurzen van Brussel, Parijs en Amsterdam noteren, trappelden de afgelopen 6 maanden ter plaatse met een licht verlies van -0,9 procent. Een adempauze na het monsterverlies van -22 procent in het vierde kwartaal van vorig jaar. Maar het cijfer herbergt grote verschillen, verduidelijkt Nicolas Meunier, de biotechexpert bij Euronext.

Bedrijven met een kapitalisatie boven de 200 miljoen euro staan gemiddeld 5 procent in de winst. Maar biotechbedrijven met een lagere beurswaarde blijven in de uitverkoop staan en moesten in de eerste jaarhelft gemiddeld 12 procent verlies slikken. ‘Nooit eerder zagen we die ontkoppeling zo duidelijk’, zegt Meunier. ‘Niet lang geleden zagen investeerders de biotechsector als een geheel, maar nu zoeken ze de echte kampioenen uit’.

De zogenaamde ‘news flow’ wordt alsmaar belangrijker voor de biotechsector, wijst de studie uit. Biotechbedrijven die met aankondigingen komen, voelen dat steeds duidelijker in hun koers. Van de 20 belangrijkste aankondigingen vorig semester hadden er 15 een positief effect op de koers. Het is voor het eerst dat die ratio positief is, zeggen ze bij Euronext.

Galapagos bijvoorbeeld won 22 procent op de dag dat het met goede resultaten kwam voor reumamiddel filgotinib. Maar het mes snijdt aan twee kanten: Acacia Pharma halveerde in beurswaarde op de dag dat de Amerikaanse farmawaakhond de toestemming voor Bahremsys, een middel om misselijkheid na operaties of chemotherapie te bestrijden, ‘on hold’ zette.

De druk van een constante news flow en een grotere focus op liquiditeit en beurskapitalisatie bij investeerders maakt de beurs er niet aantrekkelijker op voor kleine biotechbedrijven. ‘In de Verenigde Staten kiezen zeer ‘early stage’-biotechbedrijven voor een notering, maar in Europa zijn de kleintjes veel minder geneigd om publiek te gaan’, zegt Servaas Michielssens, analist bij vermogensbeheerder Candriam.

Euronext Brussel, dat zich toch profileert als biotechmarkt bij uitstek, kreeg dit jaar nog geen enkele nieuwe biotechspeler op de tabellen. In februari trok Sequana Medical naar de beurs, een producent van medische apparatuur.

De beurs krijgt dan ook toenemende concurrentie van durfkapitaalfondsen en private equityspelers, waar het financieringsklimaat voor biotechnologie momenteel zeer gunstig is. De Belgische niet-beursgenoteerde biotechbedrijven kregen dit jaar al 112,8 miljoen euro van privé-investeerders.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud