Britten jagen via Deminor op hoger bod Orange Belgium

Xavier Pichon, de CEO van Orange Belgium. ©Photo News

De Britse minderheidsaandeelhouder Polygon schakelt Deminor in om Parijs tot een hoger overnamebod op Orange Belgium te forceren.

Het Britse hefboomfonds Polygon Global Partners, dat 5,29 procent van Orange Belgium bezit, heeft Deminor in de arm genomen als adviseur in zijn streven naar een hoger overnamebod voor de telecomspeler. Dat meldt het advieskantoor in een persbericht.

Het Franse moederbedrijf Orange biedt 22 euro per aandeel voor de Belgische dochter. Polygon vindt dat veel te weinig en denkt dat Orange Belgium tussen 40 en 47 euro per aandeel waard is. Het verwijst onder meer naar de waarde van de 3.100 zendmasten, de lage waardering die het bod van Orange inhoudt in vergelijking met andere telecombedrijven en ook naar waardevolle - want te verrekenen met toekomstige winsten - fiscale verliezen bij Orange Belgium.

De 'grootste kleine aandeelhouder' van het nummer drie van de Belgische telecom, bestempelde de voorgestelde prijs enkele dagen na de aankondiging van het bod al als belachelijk. Polygon maakt deel uit van de beursgenoteerde fondsengroep Tetragon. De groep is naar eigen zeggen sinds 2015 aandeelhouder van Orange Belgium.

De Belgische telecomoperator heeft nog niet gereageerd op de stellingname van Polygon. Meer nog: enkele maanden na de aankondiging van het bod van de Franse telecomgroep heeft Orange Belgium tot nu toe enkel en alleen laten weten dat zijn raad van bestuur akte heeft genomen van het openbaar overnamebod van 2 december. 'De bestuurders zullen zo snel mogelijk bijeenkomen om het bod te evalueren, in overeenstemming met de wettelijke verplichtingen', klonk het eind vorige week bij de bekendmaking van de jaarresultaten over 2020.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud