Advertentie

CEO Quest for Growth: 'We hebben vorige week bijgekocht'

Yves Vaneerdewegh, verantwoordelijk voor de aandelenportefeuille bij Quest for Growth. © Emy Elleboog

Donderdag kon u chatten met Yves Vaneerdewegh, reeds 15 jaar verantwoordelijk voor de beursgenoteerde portefeuille van Quest for Growth. De chat kunt u hier herlezen.

Quest for Growth  is een buitenbeentje onder de holdings. Vooreerst is het een kleine holding met een beurswaarde van 93 miljoen euro. Bovendien valt Quest for Growth onder het speciale regime van een privak. Quest moet bijvoorbeeld focussen op kleine aandelen en moet 80 procent van de winst uitkeren.

Quest for Growth behaalde vorig jaar een nettowinst van 16,7 miljoen euro. Toch komt er geen dividend omdat eerst overgedragen verliezen moeten aangezuiverd worden. De privak focust vooral op investeringen in gezondheid, schone en digitale technologie.

Yves Vaneerdewegh werd in februari 2005 verantwoordelijk voor de beursgenoteerde portefeuille van Quest for Growth. Hij had eerder 11 jaar ervaring opgedaan in analyse en portefeuillebeheer bij Hamburg Manheimer en Puilaetco.

Waardering

Bij de publicatie van de jaarcijfers eind januari, liet Vaneerdewegh verstaan dat de waarderingen op de beurs zijn opgelopen, waardoor het moeilijker is om aandelen te selecteren. Sinds de uitbraak van het coronavirus, is dat probleem allicht minder groot geworden.

Herlees de chat in de onderstaande chatbox: 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud