D'Ieteren genoemd als witte ridder in strijd om Recticel

©BELGAIMAGE

Analisten achten de kans klein dat het Oostenrijkse Greiner voor de huidige biedprijs een controlebelang kan verwerven in de isolatiespecialist Recticel. Een analist noemt holding D'Ieteren als mogelijke geïnteresseerde partij.

Dat het pleit om Recticel nog niet beslecht is, bewijst de aandelenkoers woensdag opnieuw. Recticel blijft afgetekend noteren boven 13,5 euro per aandeel, de prijs die het Oostenrijkse Greiner veil heeft om naast het belang van de holding Bois Sauvage ook een controlebelang in de isolatiespecialist te verwerven.

Ondanks een zelfzeker interview met de CEO van het Oostenrijkse familiebedrijf achten marktwaarnemers de kans klein dat Greiner met het huidige bod de macht naar zich toe kan trekken bij Recticel.

Kris Kippers, analist van Degroof Petercam, bewandelt een interessante piste. Volgens hem kunnen nog meerdere gegadigden zich aanbieden, waarbij vooral de naam van de autoholding D'Ieteren opvalt. 'Waarom ook niet?', schrijft Kippers. 'D'Ieteren is al even op zoek naar nieuwe deals en Recticel kan zeker aan de duurzame criteria voldoen.'

Aan cash is bij D'Ieteren geen gebrek. De kaspositie bedraagt een forse 2 miljard euro, vooral dankzij sterke prestaties bij Belron (Carglass). Die dochter deed eerder deze maand haar carrosserieafdeling van de hand.

Kippers noemt ook de Franse investeringsmaatschappij Wendel. Die eeuwenoude familiale holding is bezig om de vinylproducent Tarkett van de beurs te halen. 'Het is zeker denkbaar dat ze op zoek zal gaan naar aanvullende activiteiten in bouwmaterialen.'

De analist acht het ook mogelijk dat meerdere spelers de krachten bundelen om Recticel in te lijven om het bedrijf nadien in stukjes te verdelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud