Drukke handel in Nyrstar na maandenlange schorsing

Nyrstar is een zinksmelter die onder meer een vestiging in het Kempense Balen heeft. ©Nyrstar

Beleggers dumpten Nyrstar aanvankelijk maandag op de Brusselse beurs nu ze dat voor het eerst sinds 24 juni kunnen. Het aandeel won uiteindelijk ruim 10 procent.

De beurstoezichthouder FSMA liet maandag om klokslag 12 uur opnieuw handel toe in het aandeel Nyrstar . Het aandeel zakte meteen met 26 procent naar 0,145 euro.

Heel wat aandeelhouders maakten na zo lang wachten blijkbaar van de hervatting van de handel gebruik om hun aandelen van de hand te doen. Het handelsvolume was fors: bijna 1,6 miljoen stukken, wat dubbel zoveel is als het gemiddelde van voor de schorsing.

Het koersverlies verdween geleidelijk aan en Nyrstar sloot 10,35 procent hoger op 0,21 euro.

De notering was ruim drie maanden geschorst, sinds 24 juni. De hervatting van de handel werd mogelijk nu de revisor Deloitte zijn langverwachte oordeel klaar heeft over de jaarcijfers van Nyrstar, al is dat een oordeel met voorbehoud

Pro memorie: de aandeelhouders van Nyrstar zijn de facto onteigend, nu alle operationele activiteiten voor één symbolische euro zijn overgeheveld naar Trafigura.

Het beursgenoteerde Nyrstar is zo een monoholding geworden, met als enige actief een belang van 2 procent in het 'nieuwe Nyrstar'. Wat rest, is beursgenoteerd wrakhout dat door een extern onderzoeksbureau op 0,14 euro per aandeel wordt gewaardeerd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud