Duitse activist bezit 13,4 procent van Agfa

©Siska Vandecasteele

De Duitse activistische aandeelhouder Active Ownership Capital (AOC) heeft zijn belang in Agfa-Gevaert opgedreven tot 13,42 procent.

Dat raakte bekend doordat aandelen van twee AOC-fondsen werden samengevoegd. Bij de vorige participatiemelding  AOC nog maar 10,3 procent. AOC is de grootste aandeelhouder van Agfa  en bezet met Klaus Röhrig ook een zitje in de raad van bestuur.

Active Ownership Capital (AOC) bouwde vorig jaar in sneltempo een groot belang uit in de Mortselse beeldvormingsgroep en overschreed in augustus de drempel van 10 procent. 'Ik kijk ernaar uit met CEO Christian Reinaudo samen te werken', zei Röhrig bij zijn aanstelling als bestuurder. 'AOC heeft een groot respect voor de geschiedenis van Agfa en de transformatie van de voorbije jaren. Als referentieaandeelhouder geloven we in het waardepotentieel op de lange termijn.'

De activist roerde zich eerder al bij de Duitse producent van generische geneesmiddelen Stada. Hij bewerkstelligde een grondige herschikking van het management en de raad van bestuur en niet veel later werd Stada verkocht aan de private-equityspelers Bain en Cinven. 

Agfa hield eerder dit jaar Agfa Healthcare onder de doopvont, waar het de informaticaoplossingen van Agfa voor de medische sector in onderbracht. Dat gaat niet alleen om systemen die medische beelden en rapporten opslaan, delen of analyseren, maar ook om systemen voor administratie, facturatie, afspraken of de financiële rapportering.  

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud