Advertentie
Advertentie

Econocom bevestigt omzetdoelstelling

©rv

De IT-onderneming Econocom ziet de markt voor de klassieke verkoop van informaticaoplossingen herstellen.

Econocom bevestigt in de marge van zijn kwartaalupdate de doelstelling voor een omzetgroei tussen 3 en 5 procent over het hele jaar. In het eerste kwartaal stegen de vergelijkbare verkopen met 2,4 procent naar 634 miljoen euro. Dat was onder meer te danken aan een aanhoudend sterke groei in de activiteiten voor de leasing van IT-oplossingen (TMF). De omzet veerde daar met 10,2 procent op tot 207 miljoen euro.

Verder realiseerde de onderneming een geleidelijk herstel in de klassieke verkoop van IT-oplossingen (P&S). In 2023 zag Econocom daar een organische krimp van 6 procent, maar in het eerste kwartaal van dit jaar bleef de daling beperkt tot 2,6 procent naar 305 miljoen euro. 'We zien een duidelijke verbetering ten opzichte van de trend in de tweede helft van 2023', stelt de groep. Het bedrijf benadrukt dat de afname in lijn is met de krimp in de Europese IT-distributiemarkt. Pro memorie: Econocom zei eerder nog dat deze tak het in 2023 beter deed dan de markt.

Advertentie

Tot slot was er bij de dienstenafdeling (Services) een autonome expansie van 3,2 procent tot 122 miljoen euro, vooral dankzij goede prestaties in Spanje en Frankrijk. 'Dat is het vierde groeikwartaal op rij voor deze tak', stelt de groep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.