Advertentie

Ekopak schiet hoger bij beursdebuut

Marc Coucke ziet zijn belang door de beursgang verwateren tot 41 procent. ©BELGA

Het waterbehandelingsbedrijf uit de portefeuille van Marc Coucke maakt een geslaagd debuut op de Brusselse beurs.

Ekopak opende woensdag op 14,7 euro. Vervolgens steeg de koers naar 15,5 euro, of 11 procent boven de introductieprijs van 14 euro. Die 14 euro was aan de onderkant van de eerder vooropgestelde prijsvork.

Begeleiders Berenberg en KBC Securities hebben uiteindelijk 4,3 miljoen aandelen Ekopak geplaatst, goed voor een bedrag van 60 miljoen euro. Daarvan gaat 57 miljoen naar Ekopak dankzij de verkoop van nieuwe aandelen. Verder verkoopt CEO Pieter Loose voor 3 miljoen euro bestaande aandelen. Ekopak heeft een beurswaarde van 230 miljoen euro.

We dachten dat kleine beleggers nog niet klaar waren voor dit verhaal. Dat was fout.
Marc Coucke
Grootaandeelhouder Ekopak

Grootaandeelhouder Alychlo, het vehikel van Marc Coucke, bestelde nog 12 miljoen aandelen. Het belang van Alychlo na de beursgang zakt van 49 naar 41 procent. De freefloat, of het percentage vrij verhandelbare aandelen, ligt op 23,4 procent.

Kleine beleggers konden niet intekenen op de beursgang. Marc Coucke noemde dat vandaag tijdens het bijwonen van de openingsbel een inschattingsfout. 'We dachten dat kleine beleggers nog niet klaar waren voor dit verhaal. Dat was fout.' Ekopak zuivert water voor industriële bedrijven en verkoopt dat water vervolgens terug, in het jargon Water-as-a-Service.

België - Nederland : 1-10

Voor Euronext Brussel is het de eerste beursgang van het jaar en een opsteker na de geschrapte operatie van Club Brugge vorige week. 'Dankzij Ekopak staat het nu 1-10 tussen België en Nederland', alludeerde Marc Coucke op de vlog van collega Bas van der Hout. 'En laten we er meteen een hattrick van maken', klonk het enthousiast.

Bas van der Hout

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud