Advertentie

Euronext Brussel: Analisten knippen in koersdoel KBC

©BELGA

Société Générale en UBS verlagen het koersdoel voor KBC. De bank-verzekeraar behoorde bij de grootste dalers in de Bel20.

De Bel20 ging maandag initieel 1 procent hoger, maar aan het eind van de dag stond er een verlies van 0,8 procent op de schermen. Beleggers bleven nerveus door de Amerikaans-Chinese handelsoorlog. Bovendien liepen de spanningen in Hongkong hoog op. Hong Kong International Airport had alle vertrekkende vluchten maandag afgelast

In de Bel20 nam het farma-aandeel UCB  het voortouw met een winst van 0,9 procent, gevolgd door WDP (+0,7%) en Ageas (+0,5%). De laatste ziet het koersdoel bij JPMorgan stijgen van 51,46 naar 53,52 euro. Het advies voor de verzekeraar blijft 'kopen'. 

Bij KBC  gaan de koersdoelen naar beneden na de halfjaarresultaten van vorige week. SG verlaagt het koersdoel van 80 naar 68 euro. Ook hier blijft het advies wel 'kopen'. Analist Phelbe Pace vindt de waardering tegen 1,3 keer de boekwaarde aantrekkelijk. Bij UBS zakt het koersdoel van 60 naar 55 euro. Het advies is 'houden'. 

UBS-analist Johan Ekblom verlaagt de winstprognoses voor 2019 en 2020 met respectievelijk 1 en 4 procent. 'De voornaamste verklaring is dat we de rente-inkomsten zien dalen.' Ekblom gelooft dat de consensusprognoses voor 2020 met circa 5 procent naar beneden moeten. UBS gelooft wel dat KBC een aantrekkelijk dividendaandeel blijft. 'We voorzien in de komende vier jaar een payout-ratio tussen 66 en 80 procent.' Dat geeft een door UBS verwacht bruto dividendrendement tussen 7 en 8 procent over de periode 2019-2022. 

Het aandeel leverde 2,6 procent in en sloot op 52,04 euro.

Ahold Delhaize 

Ahold Delhaize  sloot 0,5 procent hoger op 20,43 euro. KBC Securities bevestigt na de recente kwartaal- en halfjaarcijfers het koopadvies en het koersdoel van 26 euro. Na de resultaten blijft het beurshuis van mening dat enkele van de officiële doelstellingen, zoals de generatie van vrije kasstroom, hoger kunnen uitkomen dan verwacht. 

Op de brede markt tuimelde Curetis  met 19 procent. De diagnosticagroep stelt de publicatie van haar halfjaarcijfers uit van 14 augustus naar 18 september. Curetis verwijst onder meer naar de tijd die nodig is om de impact van nieuwe IFRS-regels, zoals IFRS16, te becijferen. Curetis kondigt wel aan dat de kaspositie op 30 juni 7,8 miljoen euro bedroeg. Vrijdag was Curetis 15 procent gestegen. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud