Euronext Brussel: biotech is ook tech

©BELGA

De Bel20 rukte stevig op. Biotech werd ingekocht. Recticel profiteerde van een fanbrief van Berenberg.

Waar de Europese beurzen in doorsnee tegen een winst van 2 procent aanschurkten, moest de Bel20 met een iets kleinere spurt van 1,3 procent tot 3.500 punten vrede nemen.

Door de schaarste aan technologieaandelen leidde de biotechsector de dans. Galapagos en Argenx zijn de sterkste stijgers met koerswinsten van respectievelijk 5,9 procent en 2,9 procent. Galapagos maakte zo overtuigend een eind aan een periode met een ongewoon kwakkelende beurskoers.

Barco , een van de weinige vertegenwoordigers van de Brusselse technoscene, trok eveneens gezwind hoger daags voor zijn kwartaalrapport. De Kortrijkse specialist in scherm- en projectietechnologie verstevigde goed 2 procent. De handel in de aanloop naar de cijfers is koortsachtig: dinsdag was Barco nog de hekkensluiter met een verlies van 4 procent.

Ook zwaargewicht AB InBev dikte na de middag stevig aan en zorgde dat de Bel20 de Europese collega's een beetje kon bijbenen. De bierreus kreeg nochtans een vers verkoopadvies van een klein beurshuis. Vermogensbeheerder Bryan Garnier verlaagt het advies met twee trappen tegelijk van 'kopen' naar 'verkopen'. Analist Nikolaas Faes geeft een koersdoel van 49 euro.

De koersdoelen voor de bierreus variëren tussen 34,4 euro en 96 euro.

Proximus en Telenet sloten de rangen met verliezen tot 2 procent.

Brede markt

Op de brede markt vaarde Recticel wel na een koersdoelverhoging van Berenberg. Het toonaangevende beurshuis prikt het koersdoel op 10,5 euro (9 euro voorheen), goed voor een opwaarts potentieel van 26 procent ten opzichte van de jongste slotkoers. Analist Christophe Greulich herhaalt met klem zijn koopadvies na de sterke update waarmee de chemiegroep vorige week onverwacht naar buiten trad. Daarin maakte Recticel gewag van een sneller dan verwacht coronaherstel. Op de beurs is dat herstel al een feit: Recticel noteert met winst sinds januari.

Een bijkomende reden voor het enthousiasme vindt Berenberg in de nieuwe steunregels in het Verenigd Koninkrijk voor woningisolatie. Vanaf september kunnen Britten rekenen op een premie om hun woningen beter te isoleren, waardoor ze twee derde van de kost kunnen terugvorderen. De Britse overheid trekt daarvoor 2 miljard pond uit. 'Dat is zeer gunstig voor Recticel, dat een kwart van zijn isolatieomzet in het Verenigd Koninkrijk draait', zegt analist Christoph Greulich. 'Ook de Green Deal die in Europa op tafel ligt, kan in andere lidstaten soortgelijke maatregelen triggeren', klinkt het. 

Recticel verstevigde dik 5 procent en was daarmee na Galapagos de sterkste stijger in Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud