Euronext Brussel: defensief in het offensief

Oudgedienden op de Brusselse beurs ontvangen gedesillusioneerde Robinhoods met open armen. ©BELGA

De uitverkoop van techaandelen in de afgelopen dagen leidt tot een bredere rotatie waarbij defensieve aandelen weer in het koopmandje belanden. Proximus en Telenet plukken daar de vruchten van.

De Bel20 herademde woensdag na enkele grimmige dagen die in het teken stonden van de zondeval van techaandelen. De Brusselse index klom 1,8 procent hoger naar 3.362 punten. Nasdaq dook dinsdag formeel in een correctiefase, maar wist woensdag weer wat te herstellen. Enkele oude getrouwe aandelen staan met de armen open om gedesillusioneerde Robinhoods op te vangen. De markt maakt een bredere sectorrotatie waarbij er weer meer ruimte is voor defensieve namen en klassieke waardeaandelen.

Telenet en Proximus vormen het levende bewijs. Beide telecombedrijven zetten woensdag hun beste dag in weken neer. Het duo wordt aangevuurd door een positief rapport van Deutsche Bank na een sectorconferentie vorige week. De analist Robert Grindle leerde er dat weinig Europese telecombedrijven nog bijkomende neerwaartse druk verwachten van Covid-19 in de tweede jaarhelft. Telenet kwam samen met Telefonica en Deutsche Telekom als meest opbeurende bedrijf voor de dag, vindt Grindle.

Het telecombedrijf kreeg een extra duwtje dankzij een koersdoelverhoging van JPMorgan. De analist Akhil Attani verhoogt het koersdoel van 41 naar 42 euro.

Telenet won 4,2 procent naar 33,04 euro. Proximus won 3,5 procent naar 16,83 euro.

Ook de trouwe dividendbetaler Ageas viel in het koopmandje nadat het zich eerder deze week als overnameprooi op de kaart had gezet. De verzekeraar loopt extra in de kijker dankzij mee een prestigedeal die AG Insurance sloot. De vastgoeddochter van de verzekeraar tekent voor de grootste immodeal ooit op Antwerpse bodem door van het voormalig postsorteercentrum Antwerpen X in Berchem in te lijven dat een tweede leven kreeg als bruisend bedrijvencomplex.

Ageas won 4,5 procent naar 37,71 euro.

UCB meldde goede resultaten voor zijn kandidaat-middel in de behandeling van de bloedziekte ITP (fase 3). Bij toediening van rozanolixizumab (intraveneus) was er een klinisch relevante toename van het aantal bloedplaatjes en lagere niveaus van het immunoglobine G-niveau en dat bij alle dosisgroepen. De grootste verbetering werd vastgesteld bij de groepen die één dosis kregen.

Bovendien bleek opnieuw dat het middel veilig was en goed verdragen werd zonder noemenswaardige bijverschijnselen.

UCB dikte 1,6 procent aan.

Brede markt

Tinc kwam met resultaten over zijn gebroken boekjaar 19/20. De infrastructuurinvesteerder bleek niet immuun voor het coronavirus. Er werd een nettowinst van 17,8 miljoen euro behaald. Dat is zowat 12 procent minder dan in het voorgaande boekjaar.

De winstdaling is onrechtstreeks het gevolg van de coronacrisis. De prognoses van de elektriciteitsprijzen zijn aanzienlijk gedaald en dat had een impact op de belangen van TINC in wind- en zonneparken.

KBC Securities hecht er vooral aan dat de nettoactiefwaarde van de portefeuille groeide en herhaalt zijn houdadvies met een koersdoel van 14 euro.

Nog op de brede markt paste Kepler Cheuvreux het koersdoel van enkele holdings aan.

Voor Bois Sauvage  zakt het doel van 397 naar 355 euro. Het houdenadvies blijft overeind. Kepler hanteert voortaan een korting van 25 procent in plaats van 20 procent in zijn waarderingsmodel voor de groep. Bois Sauvage bestaat voor de helft uit de chocoladetak UBCM, en die heeft het door de pandemie erg lastig. Daarnaast wijst het beurshuis op de hoge 'cycliciteit' van de deelnemingen Umicore en Recticel.

Voor Brederode  gaat het de andere richting uit. Het koersdoel stijgt van 65,20 naar 80 euro, ook met een houdenrating. De intrinsieke waarde van de holding daalde in het eerste halfjaar amper 2 procent, en dat was boven de verwachtingen. De toegepaste korting in het waarderingsmodel zakt van 15 naar 10 procent. Kepler stipt aan dat een korting gerechtvaardigd is door de lage verhandelbaarheid en de geringe communicatie van de holding.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud