Euronext Brussel: 'Overnameprooi' Balta sluit hoger ondanks winstalarm

Ondanks een winstalarm sloot Balta in de plus. ©Sofie Van Hoof

De Brusselse beurs gaf zijn openingswinsten prijs en sloot vlak. Balta gaf een winstalarm. Galapagos leed onder een verkoopadvies voor Gilead.

De Bel20 sloot vlak met 0,1 procent winst op 3.936 punten. Aan het begin van de dag waren er nochtans sterke winsten dankzij de Britse verkiezingsuitslag en de handelsdeal tussen de VS en China.Die deal bleef echter redelijk vaag, wat het enthousiamse bij beleggers bekoelde.

Galapagos was binnen de index de sterkste daler.De biotechvedette verloor 2,4 procent naar 187,7 euro.De boosdoener was een verkoopadvies van Crédit Suisse voor Galapagos’ referentie-aandeelhouder en strategische partner Gilead.Het Amerikaanse farmaconcern wordt van neutraal naar underperform gedegradeerd en krijgt van de Zwitserse vermogensbank een lager koersdoel mee van 67 naar 63 dollar.

Colruyt was binnen de index de ster. ING kwam nog terug op de analistenmeeting van woensdag.‘De meeting sterkt ons vertrouwen dat het management de juiste focus legt op een sterke prijzenstrategie en margebehoud’, stipt analist Hans D’Haese aan. Colruyt won 2 procent tot 47,23 euro.

Brede markt

Op de brede markt was Balta  aanvankelijk de klos.De tapijtfabrikant moest een winstwaarschuwing uitsturen en werd aan het begin van de handelsdag stevig lager gestuurd.Uiteindelijk trok het dat verlies weer recht.

KBCSecurities stipte immers aan dat Balta een overnameprooi blijft. Het beurshuis verwacht dat het bedrijf uiteindelijk door een sectorgenoot ingelijfd zal worden.Analist Wim Hoste stipt ook aan dat Balta volgens hem vanaf volgend jaar al de vruchten kan plukken van het ‘Next’-herstructureringsplan.

Na de winstwaarschuwing verlaagde analiste Nathalie Debruyne van Degroof Petercam haar koersdoel voor Baltavan 3,1 tot 2,6 euro. Ze heeft haar ramingen voor 2020 verlaagd en behoudt haar houdavies.

Balta sloot 0,4 procent hoger op 2,61 euro.

Stevige koerswinst was er voor Iep Invest en Accentis .Iep Invest liet weten dat het zijn belang in Accentis verder uitgebreid heeft tot ruim 66 procent.

Iep Invest neemt bijna 142 miljoen aandelen over van Joris en Enzo Ide voor 0,055 euro per stuk. Iep Invest sloot 8 procent hoger, Accentis schreef er 3 procent bij.

Nog in de vastgoedsector liet Intervest O&W  weten dat het twee magazijnen in LImburg verkocht heeft aan een Zuid-Afrikaanse sectorgenoot.Waarde van de deal bedraagt 63 miljoen euro.De deal oogste applaus bij KBCSecurities maar werd evenwel niet beloond met koerswinst.De kantoor- en magazijnspecialist moet 1,5 procent prijsgeven tot 25,65 euro.

Care Property Invest kondigde de aankoop van twee woonzorgcentra in Wallonië aan voor samen 33,6 miljoen euro. Dat zet Wido Jongman van KBC Securities er toe aan zijn koersdoel op te trekken van 25 tot 28 euro. Hij schat dat het aantal aandelen CP Invest door de financiering van deze deal in aandelen met circa 6 procent zal toenemen. Niettemin verwacht hij dat de transactie de winst per aandeel zal verhogen. Hij heeft zijn winstraming dan ook lichtjes opwaarts aangepast. Het advies van de analist blijft ‘houden’.

Care Property Invest koerste 0,3 procent lager naar 29,10euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud