Euronext: ING krijgt een zetje van Jefferies

©BELGA

Euronext Brussel presteerde maandag zwakker dan de rest van Europa. ING hield stand dankzij een hoger koersdoel van Jefferies. Celyad verloor bijna een derde van zijn waarde na tegenvallende testresultaten.

De Europese beurzen bleven maandag aanvankelijk dicht bij huis. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank (Fed). Economen verwachten niet dat voorzitter Jerome Powell woensdag al de rente zal verlagen, maar denken wel dat hij met belangrijke uitspraken komt. Mogelijk hint Powell nog eens op een ruimer monetair beleid. Eerder zei Powell dat hij 'gepast' zou reageren op economische zwakte.

Toen Wall Street hoger opende,vatten de Europese beurzen moed en kwamen ze op winst. Ze sloten uiteindelijk bijna vlak (+0,1%). 

De Bel20  bleef achter op de andere Europese indexen en sloot 0,4 procent lager op 3.450,81 punten. Grootste procentuele dalers in de index waren Ontex (-2,5%) en Umicore (-1,8%). De meeste druk kwam echter van zwaargewichten AB InBev (-0,6%) en KBC (-0,7%).

Jefferies verhoogt koersdoel ING

ING Groep behoorde tot de zeven klimmers in de Bel20 en won 0,5 procent tot 9,87 euro. De Nederlandse bank kreeg een zetje van Jefferies, dat het koersdoel van ING optrok van 14,5 naar 15 euro. Het beurshuis behoudt zijn koopadvies. 

Volgens de analisten van Jefferies noteert de grootbank bijna 18 procent onder zijn werkelijke waarde en is het aandeel daarmee een koopje. Daarnaast heeft ING groeipotentieel volgens de aandelenanalisten. Vergelijkbare banken zonder groeipotentieel zouden in gelijke tred of tegen een premie noteren ten opzichte van de sector.

Mobile Vikings

In de Bel20 stegen Telenet en Proximus met respectievelijk 0,65 procent tot 49,46 euro en 0,1 procent. tot 26,15 euro. De twee telecombedrijven hadden dus weinig last van een bericht van concurrent Mobile Vikings, het mobiele telefonie-merk van VTM-moeder Medialaan. Mobile Vikings lanceert een abonnement met ongelimiteerde mobiele data voor een bodemprijsje. Met 29 euro per maand is deze aanbieder een kwart goedkoper dan vergelijkbare abonnementen van Telenet, Proximus en Orange Belgium  (-1,6%, 16,32 euro). Bij de grote drie varieert de prijs tussen de 40 en de 43 euro.

De scherpe korting is mogelijk dankzij de overstap van Mobile Vikings naar het Orange-netwerk. Mobile Vikings huurt daar als 'virtuele operator' capaciteit. 'We konden gunstigere commerciële condities bedingen dan we bij BASE (dochter van Telenet, red.) kregen', klinkt het. Mobile Vikings claimt dat het zijn broek niet scheurt aan de korting. 

Degroof knipt rating Ascencio

Op de brede markt was er een stoïcijnse reactie van beleggers voor Ascencio na de publicatie van halfjaarresultaten. Het vastgoedaandeel sloot onveranderd op 57,60 euro, hoewel Degroof Petercam het koersdoel knipte van 'kopen' naar 'houden'. Analist Herman van der Loos vindt dat de koers van Ascencio dit jaar genoeg is opgelopen. Met een koerswinst van 23,3 procent ziet de analist weinig opwaarts potentieel. De opname van de vastgoedspeler in de EPRA-index zou de koers een zetje in de rug hebben gegeven.

Celyad keldert na klinische update

Een mokerslag kreeg Celyad . Het Waalse biotechbedrijf verloor 29,5 procent tot 11,84 euro. Beleggers konden een klinische update totaal niet smaken. Uit de resultaten van het THINK-onderzoek rond het potentiële geneesmiddel CYAD-01 tegen leukemie bleek dat middel onvoldoende te werken.

In de THINK-studie namen onderzoekers bij 4 op 13 patiënten een objectieve respons waar en bij één daarvan was er een duurzame respons gedurende 90 dagen. Slechts 2 patiënten vertoonden na 3 maanden een stabiel ziektebeeld. In totaal namen onderzoekers bij 6 van de 13 patiënten een anti-leukemische activiteit waar.

In het zog van Celyad stonden ook verschillende andere biotechbedrijven onder druk. Bone Therapeutics zakte 5 procent tot 4,18 euro, ASIT biotech ging 3,8 procent lager tot 1,21 euro en Acacia Pharma liet 3,4 procent liggen op 1,41 euro.

Koersdoelverhoging voor Immobel

Verder ging Immobel 0,3 procent hoger tot 59,40 euro. Analist Edouard Enault van Kepler Cheuvreux herhaalde zijn koopadvies voor de vastgoedspeler, maar krikte wel het koersdoel op van 62 naar 68 euro. 'Ondanks een vertragende economie zou Immobel in staat moeten zijn om kopers te vinden voor de vele projecten in de pijplijn, goed voor in totaal 820.000 vierkante meter.'

Kepler vindt de overname van het Franse Nafilyan & Partners een goede zaak. 'Hierdoor stijgt het gewicht van residentiële projecten in de portefeuille. Dat maakt het businessmodel minder cashintensief, terwijl het risicoprofiel verbetert.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud