EVS en CFE zetten rem op QfG

Een installatieschip van DEME in de Noordzee. DEME is een volledige dochter van de bouwgroep CFE. Die had vorig jaar last van margedruk, wat in het eerste kwartaal op de koers woog. ©DEME

De portefeuille genoteerde aandelen van de investeringsmaatschappij presteerde in het eerste kwartaal minder goed dan de markt. Koersdalingen van onder meer EVS en CFE zijn daar de oorzaak van.

Terwijl de Stoxx Europe 600 in het eerste kwartaal met 13 procent steeg, bleef de prestatie van de portefeuille van genoteerde aandelen van Quest for Growth  beperkt tot 7 procent.

Dat is te wijten aan een aantal aandelen die daalden in een stijgende markt. Onder meer het televisiedienstenbedrijf EVS , dat door teleurstellende jaarcijfers 14 procent kwijtspeelde, en de Brusselse bouwgroep CFE  (-5%)  - die een vlak 2019 voorspelt - zijn de schuldigen, naast de Franse maker van verkooppuntmachines Aures (-5%) en het Duitse USU Software (-4%).

Een opmerkelijke nieuwe investering is de specialist in moleculaire diagnostiek Biocartis, dat QfG in maart toevoegde aan zijn portefeuille.

Sequana Medical behoorde tot de investeringen in niet-genoteerde ondernemingen, maar sinds de geflopte beursgang in februari is daar verandering in gekomen. Het gros van de aandelen die QfG aanhoudt, mogen tot 360 dagen na de beursintroductie niet verkocht worden ('lock-up'). Ze worden in de portefeuille gewaardeerd met een korting van 16,5 procent die elke maand met 1,5 procent zal worden verminderd. De aandelen die niet onder de lock-up vallen, heeft QfG reeds verkocht.

In het eerste kwartaal steeg de netto inventariswaarde per aandeel van QfG met 4,9 procent tot 7,47 euro. QfG boekt een winst van 5,8 miljoen euro over de driemaandenperiode. Een jaar eerder was er een verlies van 1,6 miljoen euro.

Tijdens het eerste kwartaal daalde de koers van het aandeel QfG met 3,7 procent tot 5,78 euro eind maart. Hierdoor is de korting ten opzichte van de netto inventariswaarde opgelopen tot 22,6 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud