Advertentie

Familie Boone slijt Lotus-aandelen tegen forse korting

Jan Boone, de CEO van Lotus Bakeries. ©Lotus Bakeries

De familie rond CEO Jan Boone heeft 65.303 aandelen verkocht tegen een korting op de beurskoers van 11 procent.

De familieaandeelhouders van Lotus Bakeries hebben maandagavond in enkele uren 65.303 aandelen verkocht aan grote beleggers, goed voor 8 procent van het kapitaal. De familie casht met de operatie 326 miljoen euro.

We willen met deze private plaatsing de verhandelbaarheid van het aandeel verhogen en de aantrekkingskracht voor buitenlandse beleggers verhogen.
Jan Boone
CEO Lotus

De prijs per aandeel lag immers op 5.000 euro, goed voor een stevige korting van 11 procent onder de slotkoers van maandag. De koers lag vorige week donderdag nog even boven 6.000 euro.

Door de operatie stijgt het percentage vrij verhandelbare aandelen (de freefloat) naar 50 procent. ‘We willen met deze operatie de verhandelbaarheid van het aandeel en de aantrekkingskracht voor buitenlandse beleggers verhogen’, zegt CEO Jan Boone. Het is een publiek geheim dat Lotus een Bel20-zitje ambieert.

De familie behoudt net de meerderheid. Dankzij het dubbel stemrecht heeft ze meer dan 65 procent van de stemrechten.Het aandeel Lotus steeg dit jaar al ruim 50 procent, met dank aan zeer sterke resultaten. Vandaag wacht een lastigere beursdag wegens de stevige korting.

Biscoff

Het aandeel van Lotus steeg dit jaar al ruim 50 procent, met dank aan zeer sterke resultaten. Het succesverhaal rond de speculoosproducten met de merknaam Biscoff deed de omzet in de eerste helft van het jaar met 13 procent en de winst met 17 procent toenemen.

Donderdag schoot het aandeel voor het eerst nog boven 6.000 euro, waarna het aandeel vrijdag in het laatste kwartier een opvallende tik kreeg van 4,4 procent. Maandag sloot Lotus 0,7 procent lager af op 5.610 euro.

Berenberg, BNP Paribas en KBC Securities begeleiden de operatie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud