Advertentie

Familie kan Sioen van de beurs halen

CEO Michèle Sioen schreef een brief naar de resterende aandeelhouders om hen op het bod te wijzen.

Sihold, de holding van de familie Sioen, is er na de verhoging van zijn bod en het aanschrijven van de resterende aandeelhouders in geslaagd genoeg aandelen te verzamelen om het textielbedrijf van de beurs te halen.

Sihold heeft na de afsluiting van het heropende bod tegen 27 euro per aandeel 97,71 procent van Sioen in handen. Dat is genoeg om een uitrookbod te lanceren op de overige aandelen. Sihold had na twee eerdere biedperiodes 96,08 procent van de aandelen verworven. Dat was boven de vereiste minimumdrempel van 95 procent. Maar om een uitrookbod te lanceren met nadien een schrapping van de beursnotering, moest de familie ook 90 procent van de 'free float' - het percentage aandelen bij het brede publiek - verwerven. Dat bracht de drempel op 96,62 procent.

Brief

Die drempel is nu gehaald. CEO Michèle Sioen moest daarvoor wel het onderste uit de kan halen. Als allereerste maakte ze gebruik van een nieuwe richtlijn die toelaat de aandeelhouders rechtstreeks te contacteren. Ze schreef een persoonlijke brief om 1.440 Belgische beleggers te wijzen op het bod. Eerder verhoogde Sihold onder druk van veel aandeelhouders de biedprijs van 23 tot 27 euro.

Zoals de wet het voorschrijft, volgt een uitrookbod om de resterende beleggers de kans te geven hun stukken nog aan te bieden. Dat loopt van 5 tot 28 mei. Daarna zal de notering van het aandeel Sioen Industrie op Euronext Brussel worden geschrapt. Wie dan nog aandelen Sioen bezit, zal zich tot de Deposito- en Consignatiekas moeten wenden. Na dertig jaar gaat de opbrengst dan naar de Belgische staat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud