Familie Sioen heropent exitbod

Michèle Sioen.

In haar poging het gelijknamige bedrijf van de beurs te halen heeft de familie Sioen na een eerste aanvaardingsperiode 93,5 procent van de aandelen binnengehaald. Ze heropent het bod in de hoop een hoger percentage in de wacht te slepen.

De familie Sioen kreeg na een eerste aanvaardingsperiode 93,52 procent van haar bedrijf in handen. Ze geeft resterende aandeelhouders nog een tweede kans om in te tekenen. Het bod (27 euro per aandeel) wordt op 10 maart heropend en loopt tot en met 24 maart.

De familie mikte initieel op een drempel van 95 procent om het bod als geslaagd te beschouwen. Ze blijft daar dus onder. In het heropende bod geldt die drempelvoorwaarde niet meer. 'We willen aandeelhouders die nog niet intekenden alsnog de kans geven', aldus topvrouw Michèle Sioen in een persbericht.

Protest

In totaal werden 5.403.703 aandelen aangeboden, goed voor 80 procent van de aandelen in vrije omloop. Samen met het belang van de familie bedraagt het percentage 93,5 procent.

De poging om de specialist in technisch textiel van de beurs te halen verloopt niet zonder slag of stoot. Eerder moest de familie haar bod optrekken van 23 naar 27 euro per aandeel na protest van beleggersverenigingen, die het bod te laag vonden. Die biedprijs blijft dus ook gelden in het heropende bod. Toen werd ook de aanvaardingsperiode al een keer met zes werkdagen verlengd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud